İş Bankası Genel Müdürü Özince: İstihdamı artırmaya çalışıyoruz

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 21 bin kişinin çalıştığı İş Bankası'nın, istihdamı arttırmaya yönelik bir politika içerisinde olduğunu s

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, 21 bin kişinin çalıştığı İş Bankası'nın, istihdamı arttırmaya yönelik bir politika içerisinde olduğunu söyledi.

Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye'de Bankacılık Sektörü ve Geleceği" adlı programda öğrencilerin sorularını cevaplayan Özince, "Türkler bankacılık yapamaz diye bir anlayış var. Türk bankacılığı krize rağmen parladı." dedi.

Ulusal bağımsızlık için ekonomik bağımsızlığın gerekli olduğunu belirten Özince, önceki yıllarda İngilizce konuşma ve elektronik araç kullanma konusunda yetersiz olduklarını ifade ederek, yeni neslin dinamik ve çalışkan olduğunu dile getirdi.

Kuzey Irak'ta şube açma konusuna değinen Ersin Özince, Kürtçe, Arapça ve İngilizce bilen elemanlara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Kadın ve erkek ayrımı yapmadan herkesten çok iyi yararlandıklarını belirten Özince, "Bünyemizde çalışanların yüzde 50'si kadındır. Bunun da çok yararını görüyoruz. Yeter ki siyasi ve ekonomik istikrar sağlansın."diye konuştu.

Türkiye'de bankacılık sektörünün gelişmeye ihtiyaç olduğunu aktaran Özince, bankacılığın devlet tarafından yönetilecek tarzda bir iş olduğunu söyledi.

Programa Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin yanı sıra, Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.