Dekder'in Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı Başvurusu Kabul Edildi

Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKDER)'in Avrupa Birliği ve Merkezi Finans ve ihale birimince desteklenen Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı faaliyetleri çerçevesinde başlayacak olan kursa ön başvuru kabul edildi

Dekder'in Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı Başvurusu Kabul Edildi
Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKDER)'in Avrupa Birliği ve Merkezi Finans ve ihale birimince desteklenen Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı faaliyetleri çerçevesinde başlayacak olan kursa ön başvuru kabul edildi.
DEKDER Proje Koordinatörü Ali Şen proje hakkında bilgi vererek kursun Ocak ayında başlayacağını ve Şubat ayında biteceğini söyledi. Proje'de hedeflenen amaçlar hakkında konuşan Şen, "İşsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiği Sivas ilinde meslek edindirme kursu düzenleyerek işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak, firmaların ve işyerlerinin gerekli donanıma sahip vasıflı genç eleman ihtiyaçları karşılamaktır. Sivas'ta 15-29 yaş arasındaki ortaöğretim mezunu 90 işsize temel bilgisayar ve klavye, Freehand, 3D Max, Photoshop, Aftereffects, Edius konusunda eğitimler ve girişimcilik konuları ile ilgili seminerler verilerek bu kişilerin meslek sahibi olmalarını ve istihdam edilebileceklerini artıracak beceriler kazanmaları sağlanacaktır" şeklinde konuştu.
Projenin bütçesinin 327 bin Euro'sunu Avrupa Birliği katkısıyla 36 bin Euro'su da derneğin katkısıyla toplam 363 Euro olduğu öğrenildi.