Antalya Dost Eli, Madde Bağımlılığını Önleme Ve Sağlıklı Yaşam Bilinci Projesi

Antalya Dost Eli, Madde Bağımlılığını Önleme ve Sağlıklı Yaşam Bilinci Projesi kapsamında, il merkezinde bulunan ortaöğretim kurumlarından seçilen 15 öğrenci, kendi okullarındaki arkadaşlarına bilgi aktarması yaparak projede aktif olarak görev alacak

Antalya Dost Eli, Madde Bağımlılığını Önleme Ve Sağlıklı Yaşam Bilinci Projesi
Antalya Dost Eli, Madde Bağımlılığını Önleme ve Sağlıklı Yaşam Bilinci Projesi kapsamında, il merkezinde bulunan ortaöğretim kurumlarından seçilen 15 öğrenci, kendi okullarındaki arkadaşlarına bilgi aktarması yaparak projede aktif olarak görev alacak.
Madde kullanımını önleme konusunda, Antalya il merkezi ve ilçelerinde yaşayan 13-25 yaş grubu gençlerin temelde sağlıklı yaşam biçimlerini benimsemiş bireyler olarak yaşamlarında olumlu gelişime yönelik seçimler yapabilmelerine yardımcı olmak adına Antalya Emniyeti'nin başlattığı Antalya Dost Eli, Madde Bağımlılığını Önleme ve Sağlıklı Yaşam Bilinci Projesi'nde il merkezinde bulunan ortaöğretim kurumlarından seçilen 15 öğrenci, kendi okullarındaki arkadaşlarına bilgi aktarması yaparak projede aktif olarak görev alacak.
Madde kullanımını ve bağımlılığını önlemeye, madde bağımlısı gençlerin tedaviye yönelmelerini desteklemeye, maddeye ulaşılabilirliği azaltmaya, önleme programlarının ve etkilerinin yaygınlaştırılmasına, farkındalık ve bilinçlendirmeye dönük programların geliştirilmesini, uygulanmasını ve değerlendirilmesini sağlayacak çalışmalar yapmak üzere Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle "Antalya Dost Eli, Madde Bağımlılığını Önleme ve Sağlıklı Yaşam Bilinci Projesi" isimli çalışma başlatılmıştı.
Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 24 psikolojik danışmana 2 günlük eğitim verilerek proje hakkında bilgilendirme yapıldı ve hedef kitlelere yönelik eğitim takvimi hazırlandı. Öğrenciye verilecek eğitimler için 'Akran Eğitimci' yetiştirmek üzere il merkezindeki ortaöğretim kurumlarından 15 kişilik gönüllü akran eğitimci grubu seçildi. Değişik ortaöğretimden seçilen akran eğitimcilere 25-27 Ekim ile 08-09 Kasım 2010 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Emniyet Müdürlüğü Uncalı Sosyal Hizmetler ve Eğitim Tesisleri'nde proje kurum yürütücüleri tarafından 4 günlük eğitim verildi. Yetiştirilen akran eğitimciler kendi okullarında akranlarına bilgi aktarması yaparak projede aktif olarak görev alacaklar.
Yine proje kapsamında Emniyet Müdürlüğü ve Valilik tarafından kitlelere dağıtmak ve konu ile ilgili toplumda farkındalık yaratabilmek amacıyla; 10 bin adet broşür, 10 bin adet el ilanı, 5 bin adet kitap ayracı, 2 bin adet afiş, 2 bin adet öğrenci not defteri, bin adet t-shirt, 2 bin 500 adet şapka, 4 bin 500 adet kalem, 3 bin adet mouse ped, 500 adet anahtarlık bastırıldı..