Ankara'nın Ünlü Bitkilerinden Dikmen Alıcı Parklarda Yaşatılacak

Çankaya Belediyesi, Dikmen Alıcı Parkı'nı törenle hizmete açtı

Çankaya Belediyesi, Dikmen Alıcı Parkı'nı törenle hizmete açtı. Adını Dikmen bölgesine özgü alıç ağacından alan park, 3 bin metrekare yeşil alan ve 4 bin metrekare ağaçlı alan olmak üzere 7 bin metrekareden oluşuyor.
Açılış töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, konuyu gündeme getirerek esin kaynağı olan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu'ya teşekkür etti. Tanık, parkın ismine Dikmen alıcının dünyaca tanınır olması için büyük çaba sarf eden Prof. Dr. Hikmet Birand'ın adını da eklemek istediklerini ve böyle bir öneriyi ilk belediye meclisi toplantısına götüreceklerini belirtti.
Çankaya Belediyesi'nde "Toplumcu Belediyecilik" olarak tanımladıkları bir modeli uygulamaya çalıştıklarını söyleyen Tanık, "Bu modelin ilk önceliği yoksula ve yoksuna sahip çıkmaktır. Nitekim kent hizmetlerinden en az nasiplenen, yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı Bademlidere-Cebeci aksı ile Dikmen sırtlarından Çukurambar'a uzanan bölgeyi öncelikli hizmet götürülecek alanlar olarak saptadık. Bu bölgeleri parklarla donatacağız. Kadın dostu belediyecilik anlayışımız gereği bu bölgelerde bir yıl içinde 5 kreş
açmayı hedefliyoruz" dedi.
Toplumcu belediyecilik anlayışının bir başka gereğinin de kentin kültürel ve doğal değerlerine sahip çıkmak ve geliştirmek olduğunu belirten Tanık, "Alıç Parkı bir ilk örnektir. Bundan sonraki yeşil alan çalışmalarımızda rekreasyon amacının yanı sıra Ankara'nın bitkisel ve hayvansal varlığını korumakta özel bir kaygı olacaktır. Ankara'nın endemik bitkilerini ve keçisi, tavşanı, kedisi gibi canlı varlık değerlerini de korumak zorunludur" diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Başkan Tanık, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu ve Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunlarını Araştırma Derneği Başkanı Doç. Dr. Yücel Çağlar ile birlikte Alıç Parkı'na ağaç dikti. Tanık, park açılışının ardından Akpınar ve Karapınar Mahallesi muhtarlarıyla bölgeyi gezerek, yapacakları projeleri yerinde anlattı.