CHP Karabağlar İlçe Teşkilatı'nın çelengi kabul edilmedi

Atatürk'ün 72. ölüm yıldönümü için düzenlenen anma törenlerinde, İzmir'in Karabağlar ilçesinde CHP çelengi krizi yaşandı. CHP Karabağlar İlçe Teşkilat

Atatürk'ün 72. ölüm yıldönümü için düzenlenen anma törenlerinde, İzmir'in Karabağlar ilçesinde CHP çelengi krizi yaşandı. CHP Karabağlar İlçe Teşkilatı'nın çelenginin standarta uygun olmadığı gerekçesiyle tören alanında partinin ismi okunmadı. CHP İlçe Başkanı Birol Ağırbaş, "Çelengimizin üç ayaklı olması gerekiyormuş." dedi.

CHP Karabağlar'ın çelenk krizi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinden önce başlamıştı. Uğur Mumcu Parkı'na yaptırılan Atatürk büstünün açılışına davet edilen Karabağlar Kaymakamı Veysel Özgür ve bürokratlar, çevrede izinsiz yapılar ve bazı işyerleri olduğu törene katılmadı. Bunun üzerine Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de bulunduğu, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'ndaki Atatürk büstü önünde yapıldı. CHP İlçe Teşkilatı buraya çelenk göndermedi, İlçe Başkanı Ağırbaş da gecikmeli olarak katıldı.

Kaymakamlık ve 10 Kasım törenini düzenleyen Karabağlar İlçe Milli Eğitim yetkilileri, çelenk krizini doğruladı. AK Parti İlçe Başkanı Osman Sakman da, "Ben 29 Ekim'de CHP çelengi görmedim. 10 Kasım'da da standarta uygun olmadığı için koyulamadı. 29 Ekim'deki olay, bir protesto gibi algılanıyor." şeklinde konuştu

CHP İlçe Başkanı Ağırbaş ise şunları söyledi: "Cumhuriyet Bayramı töreni için 28 Ekim'de çelenk gönderdik. Ben de 29 Ekim'de törene katıldım. 10 Kasım'da ise çelengimiz, üç ayaklı olması gerektiği için alınmadı, biz sonradan koyduk. Hiç kimseyi protesto etmedik, duruşumuz belli, böyle bir şey olmaz."