(özel Haber) Acılı Baba Cinayetin Bir An Önce Çözülmesini İstiyor

Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı beldesinde eşi ve 4 çocuğunun öldürüldüğü haberini alan ve karayoluyla İstanbul'dan Van'a giden Burhan Aslan, yetkililerden bir an önce olayın çözülmesini istediğini söyledi

Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı beldesinde eşi ve 4 çocuğunun öldürüldüğü haberini alan ve karayoluyla İstanbul'dan Van'a giden Burhan Aslan, yetkililerden bir an önce olayın çözülmesini istediğini söyledi.
Çelebibağı beldesi İnönü Mahallesi'ndeki evlerinde dün eşi ve 4 çocuğunun cesetlerinin bulunduğu haberini alan Burhan Aslan (50), inşaat işçisi olarak çalıştığı İstanbul'dan Van gitmek için karayoluyla yola çıktı. Akşam saatlerinde oğulları Murat (15), Emrah (11), Aydın (8) ile Erzincan'a ulaşan Burhan Aslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, cinayeti işleyenlerin hırsızlık amaçlı eve girdiklerini tahmin ettiğini, tanıdık olduğu için eşinin kapıyı açtığını ileri sürdü. 1 buçuk aydır İstanbul'da olduğunu
belirten Burhan Aslan, "Eşim Sahide kardeşimin düğününe gidecekti. Telefonla ulaşmaya çalıştım ancak kapalıydı. Bende şarjının bitmiş olacağını düşündüm ve ulaşamadım. Sonradan memleketteki yakınlarıma telefon ettim, yine ulaşamadım. Akrabalarımı arayarak eve gitmelerini ve bakmalarını istedim. Haberi küçük kardeşim Metin'den öğrendim" dedi.
Eşinin ve çocuklarının bıçakla öldürüldüğünü ifade eden Burhan Aslan, "Benim kimseyle bir husumetim yok. Kimseyle bir düşmanlımız yok, neden böyle bir olayın başımıza geldiğinin şaşkınlığı içerisindeyim, devlet yetkililerinden bir an önce bu olayın çözülmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
Cinayeti gerçekleştirenlerin tanıdık olabileceği ihtimali üzerinde duran Aslan, "Bunlar eve gitmişler ve eşim tanıdığı için kapıyı açmış, oturmuşlar, sohbette etmişler. Eşimin boynunda bir tane altın vardı. O altını da götürmüşler. Eve hırsızlık için girmişlerini tahmin ediyorum" diye konuştu.
Konuşurken duygulu anlar yaşayan acılı baba, küçük oğlu Mevlüt ile yaptığı son telefon konuşmasında oyuncak araba istediğini, ancak oğluna oyuncak götüremediği için büyük bir acı yaşadığını da sözlerine ekledi.