Özbekistan, ilk dokuz ayda yüzde 8,3 büyüdü

Orta Asya'nın otomotiv ülkesi olma yolunda ilerleyen Özbekistan, yılın ilk dokuz ayında yüzde 8,3 oranında büyüdü. Aynı önemdeki enflasyon rakamı ise

Orta Asya'nın otomotiv ülkesi olma yolunda ilerleyen Özbekistan, yılın ilk dokuz ayında yüzde 8,3 oranında büyüdü. Aynı önemdeki enflasyon rakamı ise 4,2 olarak kaydedildi.

Özbekistan Ekonomi Bakanlığı ile Devlet İstatistik Komitesi tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, ocak-eylül aralığındaki ekonomik büyümenin yüzde 8,3 oranında gerçekleştiği bildirildi.

Aynı dönemdeki sanayi üretiminin yüzde 8,3, tüketim ürünleri üretiminin yüzde 12, tarım ürünleri üretiminin yüzde 7,8, müteahhitlik sektöründe yüzde 9 oranında artış gösterdiği kaydedildi.

Bu arada bütçenin, Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya'ya göre yüzde 0,2 oranında fazlalık verdiği; toplam yatırım hacminin yüzde 8,1, doğrudan yabancı sermayenin de yüzde 15,1 oranında arttığı belirtildi. Özbekistan'ın ilk dokuz aydaki enflasyon oranı ise yüzde 4,2 olarak açıklandı.

Özbekistan'da ilk dokuz ayda ihracat hacminin de yüzde 10,9 oranında artış gösterdiği ve dış ticaret hacminin 3,6 milyar dolar fazlalık verdiği aktarıldı. Bu yılın ilk dokuz ayında değişik işlerde istihdam edilen kişi sayısı ise yaklaşık 785 bin kişi olarak gerçekleşti.