Dikili Hayvan Yetiştiricileri Birliği Açıldı

Türkiye İzmir ilinde 2002 yılında faaliyete başlayan İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği İzmir'in Bergama ilçesinden sonra Dikili şubesi törenle açtı

Dikili Hayvan Yetiştiricileri Birliği Açıldı
Türkiye İzmir ilinde 2002 yılında faaliyete başlayan İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği İzmir'in Bergama ilçesinden sonra Dikili şubesi törenle açtı. Törene İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Birlik Başkanı Özer Tüner, İlçe Tarım Müdürü Ali Ateş, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Aksoy, Birlik yönetim kurul üyeleri, muhtarlar, siyasi ilçe başkanları katıldı.
İzmir'in Dikili ilçesine İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği'nin üçüncü şubesi açılış töreni ile hizmete girdi. Açılış törenine vatandaşlar da ilgi gösterdi. Törene İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Birlik Başkanı Özer Tüner, İlçe Tarım Müdürü Ali Ateş, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Aksoy, Birlik yönetim kurul üyeleri, muhtarlar, siyasi ilçe başkanları katıldı. Törende, açılış konuşması yapan Birlik Başkanı Özer Tümer, "Bölgemizde 0,60, 0,70, 1,10 kuruşa süt alımı gerçekleştiriliyordu. Böyle bir şey dünyada yok. Bunun yukarı çekmek için çalışmalar yaptık. Bergama ve Dikili bölgesini pilot bölge seçtik. Aslında birliğin işi süt toplamak değil. Fakat bu işi birilerinin bir şekilde yapması gerekiyordu. Gönül isterdiki süt birlikleri var, bu işi onlar yapsın fakat onlar bu ise kalkışmadılar. Bu işte başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Keçi sütü 1,30 kuruşa, koyun sütünü ise 1,80 kuruşa çıkardık. Daha sonra diğer ilçelerde bizim bu çalışmamamızı istedi. Çünkü oralarda da süt fiyatları çok aşağılardaydı. İnşallah oralarda da başlayacağız çalışmalara" dedi.
Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ise birliğin bölgeye çok katkıda bulunacağı belirterek, "İlçemiz genelde turizm kenti olarak anılsa da aslında geçim kaynağı hayvancılık ve çiftçiliktir. 2,5 aylık turizm mevsimi ile bölgemizin ayakta durması mümkün değil. İlçemiz genelde hayvancılık ve özellikle zeytin başta olmak üzere tarım faaliyetleri. Ben burada Özer ve ekibini kutluyorum. Bu şube köylerimizde çiftçimize hizmet edecek" dedi. Konuşmaların ardından ise açılış töreni yapılarak Birliğin 5. Şubesi hizmete girdi.