Dikili'de Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleştirildi

İzmir'in Dikili ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri düzenlendi.

Dikili ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri sabah saat 08.40'ta başladı. Törene ilçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Osman Özgüven, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin liderleri ve vatandaşlar katıldı. Törenden sonra Belediye Kültür evinde ADD'nin ve Milli Eğitim Müdürlüğü etkinliğinde ilçede bulunan okulların öğrencileri şiir okumaları ile devam etti. Daha sonra ise ADD tarafında düzenlenen Ata'ya Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi. Bülent Ecevit Meydanı'ndan başlayarak
Cumhuriyet Caddesi'nden Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve Belediye Başkanı Osman Özgüven eşliğinde halk ile yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında ise polisin güvenlik önlemleri ön plandaydı.
Öte yandan Bülent Ecevit Meydanı'ndan cadde üzerinden geçen ve egsozu açık bir şekilde seyir halindeki motosikleti durduran ekipler gördüklerine inanamadı. Egsozun açık olduğu ve çok ses yaptığı için durdurulan motosiklet sürücüsünden evraklarını isteyen memura motosiklet sürücüsü cevap veremedi. Arkasında oturan arkadaşı motosiklet sürücüsünün hem sağır hem de dilsiz olduğu söyledi. Ekipler şaşkınlık içinde motosiklete el koyarak sürücüsünü polis merkezine götürdü.