Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel Turizm Ödülü Aldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen proje yarışmasında ilk beşe giren ve Silifke Belediyesi tarafından hazırlanan "Yüreğiniz Silifke'de Kalacak" adlı proje ödül aldı

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel Turizm Ödülü Aldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen proje yarışmasında ilk beşe giren ve Silifke Belediyesi tarafından hazırlanan "Yüreğiniz Silifke'de Kalacak" adlı proje ödül aldı. Ankara'da düzenlenen ödül törenine katılan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın elinden aldı.
Silifke'nin, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar, European Destinations Of Excellence (EDEN) 2010 yılı ulusal adayı belirleme yarışmasında ilk beş finalist arasına giren Silifke ödülünü aldı. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın elinden aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2010 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyon yarışmasına katılan "Yüreğiniz Silifke'de kalacak" sloganıyla finalist olan Silifke'nin ödülünü Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel aldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı ödül töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, "Proje sahibi belediyemizdir. Ortaklarımız ise Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Turizm Meslek Yüksek okulu, Taşucu Belediyesi ve Taşeli Turizm, Ekonomi, Ekoturizm, Tanıtım ve Eğitim Derneği'dir. Projenin hazırlanmasında başta ortaklarımız olmak üzere tüm belediyelerimiz, ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız katkı sunmuşlardır. Bu projenin amacı turist destinasyonlarının görünürlüğünü artırmak, Avrupa'nın turist çeşitliğini ve niteliğinin belirlenmesini sağlamak, turist akışı az bilinen destinasyonlara doğru yönelerek dönemsel ve bölgesel turist yoğunluğunu belirlemek, Avrupa seviyesinde iyi uygulamaların karşılıklı değişimi için platformlar yaratmak ödül verilen destinasyonlar arası ağ kurulmasını teşvik etmek olarak belirlenmiştir. Silifke olarak hazırladığımız projeyi 26 Şubat 2010 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduk. 39 başvuru arasında ilk 5 finalist arasına girdik. Değerlendirme komisyonu Silifke'yi ziyaret ederek yerinde incelemeler yaptı. Silifke'nin sürdürülebilir kalkınması yolunda turizm lokomotif sektör olacak. Bu proje ise bizim başlama noktamız olacaktır" dedi.
Ödül töreninde Belediye Başkanı Öngel'le de bir süre sohbet eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başarılarından dolayı kendilerini ve proje ortaklarını tebrik ederek, Silifkelilere selam ve sevgilerini yolladı.