Samsun İl Genel Meclisi'nde resepsiyon gerginliği

Samsun İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında, türbanlı bayanların resepsiyonlara gelememesi tartışması yaşandı. Meclisin Bağımsız Üyesi Sabri A

Samsun İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında, türbanlı bayanların resepsiyonlara gelememesi tartışması yaşandı. Meclisin Bağımsız Üyesi Sabri Arslan, başörtülü bürokrat eşlerinin Cumhuriyet resepsiyonlarına gelemediğini hatırlatarak, Cumhuriyetin ve demokrasinin Türkiye'de özürlü olduğunu söyledi. CHP'li İsmet Şahin de 'Aklını başına al, burayı germe.' diyerek Arslan'a tepki gösterdi. Kısa süren gerginlik, büyümeden sona erdi.

Samsun İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı, tartışmayla başladı. Geçen ay yaşanan türban tartışmasına bu kez Cumhuriyet resepsiyonları da eklendi. Toplantıda gündem dışı söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Sabri Arslan, eşleri başörtülü olmasından dolayı resepsiyona katılamamalarına tepki gösterdi. Samsun'daki resmi Cumhuriyet resepsiyonunda kutlamaya katılan bir tane bile türbanlı kişi görmediğini ifade eden Arslan, "Bir gün sonra gazetede siyasiler böyle uygun gördüğü için türbanlı bayanlara katılmamalarını istedikleri yazıyordu. Siyasilerin iyi niyetinden şüphem yok. Ama eşlerimizin türbanlı oluşundan rahatsızlık duyanlar ve gerilenler, dışarı çıkıp gevşeyebilirler. Biz, demokrasiye inanıyorsak ki inanıyoruz, o zaman bu bayram onların da bayramıysa eşimi getiremediğim yerde onları temsil edemiyorum demektir. O zaman bu özürlü bir cumhuriyettir, özürlü bir demokrasidir. Askeri ve bürokratik vesayetli Cumhuriyetimizin 87. yılını kutladık. Ama 12 Eylül 2010 tarihinden itibaren demokratik Cumhuriyetimizin 50. gününü kutluyoruz. Hepimize hayırlı olsun." dedi.

"KAFANI KIRARIM"

Arslan'ın konuşmasından sonra ayağa kalkan CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, konuşmaya tepki gösterdi. Sabri Arslan'ın şov yaptığını dile getiren Şahin, "Türbanlıyı kim korkuttu, getirdi de kim kovuldu, burada şov yapmasına gerek yok. Aklını başına al, burayı germe. Ben MHP'lilere benzemem. Kafanı kırarım." diyerek tepki gösterdi.

Toplantıda bir anda gerilen ortam tarafların sükuneti ile büyümeden sona erdi. Kısa bir konuşma yapan Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, meclisi rahatsız edecek tarzdaki konuşmalar tekrarlanırsa, buna sebep olan kişinin karşılığını aynen göreceğini vurguladı. Karakurt, "Dünkü gazetede AK Partililerle ilgili de bir yazı yazılmış. Habere de bizim resepsiyondaki resimlerimiz konulmuş. Partiden talimatlandırıldığımız ve bunun için resepsiyona eşlerimizde gitmediğimiz yazılmış. Halbuki resepsiyonda eşim yanımdaydı. Yani bazen yanlışlıklar olabiliyor. Bu yanlışlıkları kaynak sayanları biz burada konu etmemeliyiz." ifadelerini kullandı.