Rize'de 3 bin 500 kapasiteli kurban pazarına 600 kurbanlık getirildi

Rize'de, Belediye tarafından yapılan 3 bin 500 hayvan kapasiteli kurban pazarına ilk kurbanlıklar getirildi. Getirilen 600'e yakın kurbanlık hayvan, p

Rize'de, Belediye tarafından yapılan 3 bin 500 hayvan kapasiteli kurban pazarına ilk kurbanlıklar getirildi. Getirilen 600'e yakın kurbanlık hayvan, pazardaki ahırlara yerleştirildi.

İslampaşa Mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında bulunan Tır parkında yapılan kurban pazarı Belediye ekiplerince yapılan düzenlemelerin ardından hazır hale getirildi. Kurban pazarında yapılan mevcut Ahırlara hayvanlarda yerleştirilmeye başlandı. Gece geç saatlerde getirilen hayvanlar Rize Belediyesi tarafından görevlendirilen ekipler tarafından kontrol edilerek kırmızı boya ile işaretlenerek ahırlara yerleştirildi. 150 adet Ahırın bulunduğu ve bunun yanında içerisinde Yemek, Konaklama, Tuvalet, Su ve taşımacılık gibi hizmetlerinde yer aldığı Kurban Pazarı'nda şuana kadar 600 hayvan getirildi.

Ağırlıklı olarak Erzurum ve Ardahan'dan Rize'ye gelen kurban sahipleri karşılaşmış oldukları görüntüye hayran kaldıklarını dile getirirken Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya ise kendilerine böyle bir ortamı sunduğu için memnuniyetini dile getirirken bundan sonraki bayramlarda da Rize'yi tercih edeceklerini söyledi.

Söz konusu alanda teknik ekibiyle inceleme Bakırcı, "Kurban pazarı Rize Belediyesi tarafından ilk kez geçen yıl kuruldu. Önceki yıllarda Rize Valiliği Kurban komisyonunun aldığı karar neticesinde Derepazarı ve Gündoğdu beldemizde kuruluyordu. Bu yıl Rize Valiliği'nin Belediyemizi bu konuda görevlendirmesiyle bizde yine bu alanı uygun gördük ve Kurban pazarımızı bu alana kurduk. Amacımız gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaktır. Bu nedenle Tır parkımızı Kurban pazarı olarak hazır hale getirdik." dedi.

Kurban getirecek olan vatandaşlara uyarıda bulunan Bakırcı, "Dinimizce kurban olmaya elverişsiz hayvanların satışını engelleyeceğiz veya farklı bir işaret koyarak alıcıyı bilinçlendireceğiz. Olumsuz şartlarda ki hayvanları kimse Rize Belediyesi Kurban pazarına getirmesin. Kurban pazarında Rize Müftülüğümüz ve Kasaplar odamızdan konuyla ilgili uzman kişiler olacaktır. Bu yıl ortalama 3000–3500 civarı hayvanımızın barınabileceği ve kurban sahiplerinin ihtiyaçlarının giderileceği bir alan oluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz." diye konuştu.