Karacabey ovası yağmur suları altında kaldı

Bursa'daki hayvan yetiştiricilerinin büyük bölümünün faaliyet gösterdiği Karacabey Ovası'nda geçen haftaki yağmur sıkıntısının ardından şimdi de su bi

Bursa'daki hayvan yetiştiricilerinin büyük bölümünün faaliyet gösterdiği Karacabey Ovası'nda geçen haftaki yağmur sıkıntısının ardından şimdi de su birikintilerinin oluşturduğu sorun besicileri düşündürüyor. Bursa Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği (BKKYB) Başkanı Yıldırım Oran, sular altında kalan araziler ile hayvan barınaklarında incelemelerde bulundu.

Yıldırım Oran, geçen hafta içinde bölgenin çok yoğun yağış aldığına dikkat çekerek, "Bölgedeki su kanalları taştı ve araziler sular altında kaldı. Bölgedeki hayvan yetiştiricileri zor anlar yaşadılar. Taşkının nedeni ise DSİ'nin su kanallarında gereken temizliği zamanında yapmamasıdır." dedi.

Taşkını haber alır almaz Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban'ı aradıklarını ifade eden Oran, "Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban'ın girişimleri ile kanallardaki tıkanıklık birkaç Saatlik çalışma ile giderildi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yağmurlarla birlikte yaklaşık 3 bin dönüm arazinin suyla dolduğunu dile getiren BKKYB Başkanı Yıldırım Oran, yağmurların bölgedeki kuraklığı sona erdirdiğini bu nedenle sevindiklerini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Su kanalları zamanında temizlenirse benzer sorunlar gelecek yıllarda yaşanmaz. Şu anda DSİ bölgede kanal temizleme çalışması başlattı. Sula birlikleri de çalışmalara destek oluyorlar. Yağışların önümüzdeki yıllarda da olma ihtimaline karşılık kanal temizleme çalışmalarına şimdiden başlamalarıdır. Yağmurlar öncesi tedbir alınırsa, bölge sakinleri ve hayvan yetiştiricileri, bu tür bir sıkıntı yaşamamış olur."