Bundesliga'nın hâkimi Nurigiller

Bundesliga'da haftaya zirvede giren Mainz, evinde Dortmund'a 2-0 yenilerek koltuğunu rakibini kaptırdı.

Bundesliga'da haftaya zirvede giren Mainz, evinde Dortmund'a 2-0 yenilerek koltuğunu rakibini kaptırdı.

MAINZ/ SPOR SERVİSİ
Almanya’da liderlik dün el değiştirdi. Nuri Şahin’li Dortmund, karşılaşmanın 26. dakikasında Mario Goetze’nin kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi Mainz, 48’de penaltı kazandı. Ancak Eugen Polanski, penaltıyı gole çeviremedi. Dortmund, 67’de Paraguaylı yıldızı Lucas Barrios’un attığı golle farkı ikiye çıkardı. Bu sonuçla Dortmund puanını 25’e yükseltirken, Mainz ise, 24 puanla ikinci sıraya indi. Bu arada 1994-95 sezonunun da 10. haftasında liderliğe yükselen Dortmund, sözkonusu sezonu ‘Mutlu son’la kapatmıştı. Bundesliga’da günün diğer maçında Hoffenheim, Hannover’i 4-0 yendi.

Liverpool yine kazandı
Premier Lig’de ise Liverpool, deplasmanda Bolton Wanderers’ı 1-0 yendi. Böylece, uzun bir aradan sonra geçen hafta 2-1 kazanan Liverpool, moral toplamaya devam etti. Newcastle ise evinde Sunderland’i 5-1’le bozguna uğrattı. Günün bir diğer maçında Aston Villa’yla Birmingham golsüz berabere kaldı.

Lazio, zirveyi sevdi
Serie A’da da Lazio liderliğini sürdürdü. Başkent ekibi 9. hafta mücadelesinde Palermo’yu 27’nci dakikada Andre Dias’ın attığı golle 1-0 mağlup etti. Diğer sonuçlar şöyle: Parma-Chievo: 0-0, Bari-Udinese: 0-2, Cesena-Sampdoria: 0-1, Brescia-Napoli: 0-1, Cagliari-Bologna: 2-0.