Bartın Üniversitesi'ne iki yeni fakülte

Bakanlar Kurulu Bartın Üniversitesine bağlı edebiyat ve eğitim olmak üzere iki yeni fakültenin kurulmasına karar verdi. Karar Resmi Gazetede yayınlana

Bakanlar Kurulu Bartın Üniversitesine bağlı edebiyat ve eğitim olmak üzere iki yeni fakültenin kurulmasına karar verdi. Karar Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlar Kurulu'nun 27 Eylül tarihli toplantısında verilen kararın Cumhurbaşkanlığınca onaylanarak, 30 Ekim tarihli Resmi Gazetede yayınlandığını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, böylece Bartın Üniversitesinde Fakülte sayısının 5'e yükseldiğini söyledi. Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesinin 2008 yılında Orman, Mühendislik, İktisadi İdari Bilimler olmak üzere 3 Fakülte, Bartın Meslekyüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu olmak üzere 3 Yüksekokul, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 2 Enstitü ve 3087 öğrencisiyle eğitim öğretime başladığını şu anda öğrenci sayısının 4000'ni geçtiğini belirterek, yeni kurulan Edebiyat ve Eğitim fakülteleri ile birlikte Üniversitenin daha da büyüdüğünü söyledi.

İlçelerde kurulacak yüksekokulların bölümlerinin onayının da gerçekleştiğini belirten Milletvekili Tunç, Bartın Üniversitesi'nin 1200 dönümlük yeni kampüs alanın kamulaştırma çalışmalarının da tamamlandığını, imar planı çalışmalarının da sonuçlandırıldığını söyledi.

Bartın Üniversitesi için 500 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdu inşaatını başlatıp 8 milyon TL. harcayarak yapımını kısa sürede tamamladıklarını belirten Milletvekili Tunç, 1000 kişilik Yüksek öğrenim öğrenci yurdu için de 26.000 metrekarelik arsayı Yurtkur'a tahsis ettiklerini söyledi. Bartın Üniversitesinin kısa süre içerisinde önemli gelişmeler kaydettiğini, yeni kampus alanındaki binaların inşasına da yakında başlanacağını ve Üniversitenin 20 bin öğrenci hedefine hızla koşacağını belirten Milletvekili Tunç; Bartın Üniversitesine yeni iki fakülte daha kurulmasını sağlayan başta Sayın Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan'a, Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu'ya, Üniversitenin kuruluşundan itibaren büyük bir gayret ve özveri ile çalışan Başta Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Ramazan Kaplan olmak üzere tüm İdareci ve öğretim üyelerine ve onlara destek olan Sayın Valimiz ve il yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.