AKMP Başkanı Çavuşoğlu, Hala Sultan Camii'ni ziyaret etti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, üç günlük resmi ziyarette bulunmak amacıyla, dün akşam üzeri Larnaka Havalimanı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, üç günlük resmi ziyarette bulunmak amacıyla, dün akşam üzeri Larnaka Havalimanı üzerinden Güney Kıbrıs'a gitti. Bugün Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'la bir araya gelecek olan Çavuşoğlu, dün Larnaka Havalimanı'nda Rum Meclis Başkanı Marios Karoyan tarafından karşılandı. Güney Kıbrıs'a ilk ziyaretini gerçekleştiren Çavuşoğlu burada Hz. Peygamber'in öz halası Ümmü Haram'ın türbesinin bulunduğu Hala Sultan Camii'ni ziyaret etti.

Güney Kıbrıs'a gelen Çavuşoğlu, Marios Karoyan'la birlikte Hala Sultan Tekkesi, ardından da Ayios Lazaros Kilisesini ziyaret etti. Hala Sultan Tekkesi'nden çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, tekkeyi ilk kez ziyaret ettiğini söyledi.

Karoyan'la Agios Lazaros Kilisesi'ni de ziyaret eden Çavuşoğlu, burada bir çiftin düğünüyle de karşılaştı, genç çifti kutlayan Karoyan ile Çavuşoğlu'na düğün lokumundan ikram edildi.Çavuşoğlu dün akşam, AKPM'deki Rum heyetin Güney Lefkoşa'da onuruna verdiği çalışma yemeğine katıldı.

Çavuşoğlu'nun yarın öğleden sonra saat 14,00'te Ledra Palace'ta, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu ve KKTC Din İşleri Dairesi Başkan Vekili Mehmet Emin Yeltekin'le yuvarlak masa toplantısında bir araya geleceğini bildirildi.

Fileleftheros gazetesi Çavuşoğlu'nun "sembolik hareketlerle ve Avrupa Konseyi üye ülkesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenliğine saygı göstererek Kıbrıs'a geldiği" yorumunu yaptı.