Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı kapılarını Kazakistan'da açtı

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları, Kazakistan'ın Almatı kentinde kapılarını öğrencilere açtı.

Yurtdışında üniversite, master, sertifika, MBA, lise vey

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları, Kazakistan'ın Almatı kentinde kapılarını öğrencilere açtı.

Yurtdışında üniversite, master, sertifika, MBA, lise veya dil eğitimi almak isteyenler için düzenlenen 'Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Atakent Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerle buluştu. Kazakistan, İngiltere, Türkiye, Kanada ve ABD başta olmak üzere 15 ülkeden 100'den fazla okulun katıldığı fuarda, yurtdışında eğitim görmek isteyenler doğrudan bilgi alabilme imkanı buldu.

Fuarı ziyaret eden lisan, lisans üstü ve doktora öğrencileri, okulların kayıt yetkilileri ile yüz yüze görüşme imkanı buldular.

Türkiye'den Bilgi, Okan, Bahçeşehir , Yaşar ve Sabancı üniversitelerinin katıldığı fuara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Girişin ücretsiz olduğu fuarda; üniversite, kolej, sertifika ve dil okulları yer aldı. Yabancı eğitim kurumlarının temsilcileri, fuar boyunca gelen ziyaretçilere, okul ücretleri, giriş ve başvuru şartları, yurtdışında yaşam koşulları, ülkelerinin eğitim sistemleri hakkında her türlü bilgiyi verdi.

Yüz yüze görüşmelerin yapıldığı fuar ile aynı anda, uzmanlar, yurtdışında üniversite eğitimi ve başvuru şartları, vize, burslar, ülkelere göre eğitim sistemleri, yurtdışında dil eğitimi gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları'nda ziyaretçilerin bilgi alabileceği konuların başında, lisans programları, yüksek lisans programları, dil kursları, uluslararası sertifika ve diploma programları, doktora programları, iş İngilizcesi ve sınav hazırlık kurslarının bulunduğunu ifade eden Akare Genel Koordinatörü Sedat Eren, fuarda özellikle Amerika, İngiltere, Avustralya, Malezya ve Kanada okullarının ağırlıklı olarak bulunduğunu belirtti.

Bu sene Kazakistan'da 7. Kez kapılarını açtıklarını belirten Sedat Eren katılımdan son derece memnun olduklarını ve Kazakistan'dan yurtdışı eğitim talebinin son derece yoğun olduğunu dile getirdi.

Son dönemlerde Kazakistan'dan Türkiye'ye çok sayıda öğrenci geldiğine dikkat çeken Eren, Türkiye'deki eğitim kalitesinin yüksek olduğunu vurguladı.