MKÜ Rektörlüğü'ne ilk aday Prof. Dr. Kaçar

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü için ad

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü için aday olduğunu açıkladı.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya gelen Kaçar, Hatay'ı yüceltme çalışmalarına bilgi birikimi ile destek vermek ve geleceğe dönük projeleriyle üniversiteye katkıda bulunmak için aday olduğunu açıkladı.

Rektör seçildiği takdirde en büyük hayalinin üniversitede Türk Patent Ofisi'nin bir şubesini açmak olduğunu ifade eden Kaçar "Sadece öğrenci yetiştiren bir kurum değil, bölgenin sağlık, sanayi, tarım, enerji, turizm, sosyal, fikrî, dinî ve teknolojik sorunları ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran üniversite hayal ediyoruz. Dinî ya da etnik hiçbir fark gözetmeksizin halkı ile bütünleşmiş, geçmişi ile barışık, bir üniversite düşünüyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağız." dedi.

Seçildiği takdirde MKÜ Emekli ve Dinlenme Evi'ni kuracağını anlatan Kaçar, "Ben ve ekibim, üniversitemizin sancağını en yükseklere taşımak için yola çıktık. Bizim eksenimiz Mustafa Kemal Üniversitesi'dir, gerisi ise teferruattır." şeklinde konuştu.

PROF. DR. MUSTAFA KAÇAR KİMDİR?

Hatay Altınözü ilçesine bağlı Altınkaya köyünde 1960 yılında doğan Mustafa Kaçar, Antakya Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde lisans eğitimi tamamladı.

Topkapı Sarayı'nda ve İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nde araştırmacı ve proje koordinatörü olarak çalışan Kaçar, 1997'de yardımcı doçent, 2000 yılında doçent oldu. Bilim tarihi profesörlük unvanını 2008 yılında İstanbul Üniversitesi'nden alan Kaçar, halen aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürlüğü'nü yürütüyor.

Ayrıca merkezi Paris'te bulunan Uluslararası Bilim Tarihi Akademisi'nin üyesi olan Kaçar evli ve bir çocuk babası.