Ertuğrul Sağlam: Volkan'ın ilk hatası değil

Bursaspor'un başarılı teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, süresiz kadro dışı bıraktığı Volkan Şen'in, 10 gün öncede benzer bir hata yaptığını söyledi.

Başarılı teknik adam, Olay Spor'a yaptığı açıklamada, genç yıldız Volkan Şen'e verilen cezayı değerlendirdi. İzinsiz olarak yurt dışına çıktığı için süresiz kadro dışı bırakılan Volkan Şen'in 10 öncede aynı hatayı yaptığını belirten Ertuğrul Sağlam, kimsenin ferdi hareket edemeyeceğini kaydetti.

Sağlam, şöyle konuştu: "Volkan, Amerika'ya gitmek için benden izin istedi. Bende kendisine 'hayır' cevabı verdim. Sonuçta gittiğiniz ülke kıtalararası bir ülke. Uzun bir yolculuk. Bu tür yolcularlar vücutta farklı reaksiyonlar yapar. Bizde ağır bir çalışma temposu içerisindeyiz. Gidiş geliş 30 saate yakın bir seyahatten sonra ağır antrenman temposuna ayak uyduramazsınız. Sakatlanma riski çok fazla."

VOLKAN'IN DAVRANIŞLARI BELİRLEYECEK

Volkan Şen'in para cezası ile cezalandırılmasının daha uygun olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise Sağlam, şu cevabı verdi;

"O da bir tercihti ama biz bu başarıyı ekip ruhu ile yakaladık. Kimse ferdi olarak hareket etme lüksüne sahip değil. Volkan aynı hatayı 10 gün önce de yaptı. Biz ona para cezası verseydik, bu kez aynı davranışı bir başka oyuncu yapmaya kalktığında olay farklı yere giderdi. Bu tür hareketleri kim yaparsa yapsın aynı şekilde cezalandırılır."

"Volkan ne zaman affedilecek?" sorusuna ise Sağlam, "Henüz belli değil. Bu süreyi Volkan'ın davranışları belirleyecek." cevabını verdi.

Sağlam, bir soru üzerine, Volkan'ın kendinisden henüz özür dilemediğini sözlerine ekledi.

CİHAN