Senirkent'te Kur'an-ı Kerim'siz ev kalmayacak

Senirkent Müftüsü Kemal Bal, 'Her eve bir Kur'an-ı Kerim' sloganıyla' yola çıktıklarını belirterek, "İnşallah Kur'an-ı Kerim'siz ev kalmayacak." dedi.

Senirkent Müftüsü Kemal Bal, 'Her eve bir Kur'an-ı Kerim' sloganıyla' yola çıktıklarını belirterek, "İnşallah Kur'an-ı Kerim'siz ev kalmayacak." dedi.

Isparta'nın Senirkent ilçesinde 'Cami kültüründe Kur'an-ı Kerim' başlıklı bir konferans verildi. Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Kemal Bal, birlik beraberlik için camilerin öneminin büyük olduğunu söyledi. Bu yılı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'Kur'an yılı' ilan edildiğini hatırlatan Müftü Bal, "Bizde her eve 'Bir Kur'an-ı Kerim' sloganıyla yola çıktık. İnşallah Kur'an-ı Kerim'siz ev kalmayacak." dedi.

Konferansta konuşan emekli müftü Halil Arık da, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un "İnmemiştir Kur'an bunu hakkıyla bilin, ne mezarlıkta okunmak nede fal bakmak için." dizelerinin hatırlatarak, insanlığın Kur'an ile olan irtibatını ortaya koydu. Kur'an-ı anlayarak okumaya çalışması, ondan da öte Kur'an-ı yaşamak gerektiğini ifade eden Arık, "Yoksa okunmamış bir mektup, okusak da gereğini yapmadığımız bir mektuptan farkı kalmaz." şeklinde konuştu.

Toplantıya Kaymakam Salik Kalkan, Uluğbey ve Yassıören Belde Belediye balkanlarının yanı sıra bazı daire amirleriyle din görevliler katıldı.

Din görevlilerince okunan ilahilerden sonra, merkez ve kasaba köylerdeki camilerin en temiz ve tertiplerine göre değerlendirilen cami görevlilerine teşekkür belgesi verildi.