İzmir Valisi Kıraç: Doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak TÜİK'ten geçiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İzmir 2009 verileriyle İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) araştırmalarını açıkladı. Bu amaçla İzmir Valiliği'nde düzenlene

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İzmir 2009 verileriyle İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) araştırmalarını açıkladı. Bu amaçla İzmir Valiliği'nde düzenlenen sunuma Vali Cahit Kıraç, kaymakamlar, üniversite rektörleri, İZKA yetkilileri ve çeşitli daire müdürleri katıldı.

Sunumların ardından konuşan Vali Kıraç, bilgi çağında doğru bilgiye ulaşmanın önemine değinerek, "Doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmaknın yolu TÜİK'ten geçiyor." dedi. TÜİK İzmir Bölge Müdürü Rıdvan Yaka ve personelini, hazırladıkları Bögesel İzleme Göstergeleri isimli kitaptan dolayı tebrik eden Kıraç, "Doğru bilgiye ulaşmak önceliklidir. Bu derlemenin, ilmi ve bilimsel araştırmalara dayandırılması gerekiyor, bunu da TÜİK yapıyor. Deneme-yanılma geride bırakmalıyız. Az hata yapmanın yöntemlerini arıyoruz. TÜİK, istatistiki verileri en az hatayla bulmamızı amaçılıyor ve bunu ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

Daha sonar TÜİK Bölge Müdürü Yaka, İzmir'e ait istatistiki verileri açıkladı. Diğer bir sunumla da İZKA için yapılan özel araştırmaları anlattı. Rıdvan Yaka, şahsi olanlar hariç herkesin bilgilerine ulaşabileceğini kaydetti.