Hakkı Süha Okay'dan Türban Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, türban rapoyla ilgili soruları yanıtlayarak, "Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına herhangi bir şekilde türbanla ilgili çalışmaya ilişkin ne bir taslak, ne bir rapor sunulmuştur'' dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, türban rapoyla ilgili soruları yanıtlayarak, "Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına herhangi bir şekilde türbanla ilgili çalışmaya ilişkin ne bir taslak, ne bir rapor sunulmuştur'' dedi.
CHP Grup Başkanlığı tarafından Abant'ta düzenlenen milletvekilleri toplantısı öncesinde Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türbanla ilgili olarak MYK'ya bir raporun sunulup sunulmadığı sorusu üzerine Okay, ''MYK'ya böyle bir rapor sunulmadı. MYK'ya ne böyle bir taslak, ne böyle bir rapor sunulmadı. Merkez Yönetim Kurulu toplantısından sonra basına yapmış olduğum açıklamanın basın tarafından rapor olarak algılanmasıdır. Ortada bir rapor yok. Genel Başkanımız
beğenip ya da beğenmesin. Merkez Yönetim Kurulu'na böyle bir rapor sunulmadı. Sayın Genel Başkan'a böyle bir çalışmanın aksettirilip ettirilmediğini bilemem. Merkez Yönetim Kurulu'nda bir rapor üzerinde bir taslak üzerinde bir çalışma söz konusu değil'' diye konuştu.
Okay, ''Net açık, kesin, bir kez daha ifade ediyorum. Merkez Yönetim Kurulu toplantısına herhangi bir şekilde türbanla ilgili olarak yapılmakta olan çalışmaya ilişkin ne bir taslak, ne bir rapor sunulmuştur'' şeklinde konuştu.