Çagiad'dan Çif Köfteli Toplantı

Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ÇAGİAD) ilin sorunları ve ileriye dönük hedeflerinin konuşulması amacıyla düzenlediği "Serbest Kürsü" isimli toplantı çiğ köfte eşliğinde yapıldı

Çagiad'dan Çif Köfteli Toplantı
Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ÇAGİAD) ilin sorunları ve ileriye dönük hedeflerinin konuşulması amacıyla düzenlediği "Serbest Kürsü" isimli toplantı çiğ köfte eşliğinde yapıldı.
Her ay düzenli olarak yapılacak toplantıların ilk konuğu Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık oldu. ÇAGİAD binasında yapılan ve sohbet ortamında yapılan toplantıya farklı sektörlerde iş hayatını sürdüren işadamları katıldığın belirten Çanakkale Girişimci İşadamları Derneği (ÇAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Sezen, "Bu toplantılarda ana temamız "Çanakkale'ye ne yapabiliriz?" oldu. Çanakkale'nin hedefleri belirlenirken son zamanlarda ısrarla söylenen bir konu var. Kentin turizm, eğitim ve kültür kenti olması gerektiği söyleniyor. ÇAGİAD olarak bizde bu yolda kentin önünün açılmasını istiyoruz. Bunun dışında Çanakkale'nin istemediği bir konu da sanayi kenti olmasının istenmemesi. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlar bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Neden bir sanayi şehri olmasın? Çanakkale'miz gerekli alanlar, sahalar gösterildikten sonra, denetimler yapılarak sanayi şehri de olabilir. Bunun ne gibi bir zararı olacak, ben merak ediyorum? Bugün Çanakkale'nin parlayan yıldızları olan Dardanel, İÇDAŞ, Kalebodur, Doğtaş, Akçansa gibi kuruluşlar bize gurur veriyor ve kentin önünü açıyor. Neden bunun gibi işletmelerin sayıları daha da artmasın? Bunların ilerlemesi Çanakkale'de eğitimin turizmin gerileyeceğini göstermez. Bu konularda da yol almaya çalışmalıyız diye düşünüyorum" dedi. Hikmet Sezen, Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 yılı için çok büyük düşünceleri olduğunu da belirterek, "Türkiye'nin hedefleri çok büyük. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine girmeyi hedefliyor. Bu açıkçası ÇAGİAD olarak bizi heyecanlandırıyor. Biz bu süreçte neler yapabiliriz bunu tartışıyoruz. 100'üncü yılımızda yani 2023 yılında, bizde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bununla ilgili alt yapı olarak bizim bağlı olduğumuz MARİFET ve 7 bölgenin birleştiği bir konfederasyon olan TUSCON'la beraber işbirliği içindeyiz. Yıllar önce Türkiye çok küçük ihracat rakamlarını konuşuyordu. 20 sene önce Türkiye'nin yaptığı ihracatları bugün Çanakkale'deki İÇDAŞ tek başına yapıyor. Bunlar da bizi oldukça umutlandırıyor ve mutlu ediyor" dedi.
Çanakkale'deki dernek sayısının 800'lere ulaştığını ifade eden Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ise, "Bu dernekleri tek tek ziyaret etmem çok zor. ÇAGİAD gibi diğer esnaf dernekleri birer şemsiye konumundalar. Bu tip toplantılarda Çanakkale ile ilgili sorunları paylaşırız. Çünkü özel sektörün cesur adımlar atması bizlere de moral veriyor. Dolayısıyla da Avrupa'ya karşıda olan siyasi gücümüzde buna bağlı olarak artıyor. Dışarıdan bakıldığında oldukça iyi durumda olduğumuz göze çarpıyor" diye konuştu.
Sohbet sonrası katılımcılara Çanakkale'de eğitim gören Afrika'lı öğrencilerin hazırladığı çiğ köfteler ikram edildi.