Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sezonu açtı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) yeni sanat sezonunun ilk konserini Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) yeni sanat sezonunun ilk konserini Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, 2010 – 211 sanat sezonunun ilk konserinde, şef İnci Özdil yönetiminde sahneye çıktı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Piyano Anasanat Dalı Öğretim üyesi olan Emre Şen'in solist olarak sahneye çıktığı konser, sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Mihayl İvanoviç Glinka'nın 'Ruslan ve Ludmilla Üvertürü', Frederic Franço is Chopin'in 'Piyano Konçertosu' No:2, Modest Musorski'ye ait 'Çıplak Dağda Bir Gece' ve Peter Ilyiç Çaykovski'nin 'İtalyan Kapriçyosu' eserlerinden oluşan özel repertuarı seslendiren sanatçılar, konserin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

BBDSO Müdürü Meltun Kadıoğlu, yaptığı konuşmada, yeni sezon heyecanını sanatseverlerle paylaştı. Merinos AKKM'de ilk konseri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kadıoğlu, kendilerine bu özel salonda konser verme imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Sezon boyunca 16 konseri Merinos AKKM'de, diğer 16 konseri de eskisi gibi Fethiye Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceklerini ifade eden Kadıoğlu, bu yıl BBDSO'nun konserlerini Bursa Filarmoni Derneği'nin de desteklediğine işaret etti.

Kadıoğlu, BBDSO'ya daha çok destek beklediklerini ise "BBDSO'nun mum ışığı gibi yanmasını değil, bir yıldız gibi parlamasını istiyorum." sözleriyle açıkladı.

Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Ömer Kızıl da marka kent olma yolunda ilerleyen Bursa'da, sanatseverleri, "Bursa'da her perşembe senfoni var, bekliyoruz!" sloganıyla ciddi tanıtımı yapılan BBDSO'nun konserlerine davet etti. Kızıl, yakında konser biletlerinin internetten de satın alınabileceğini duyurdu.