Alaplı'da Kur'an, Cami Ve Din Görevlileri Konulu Konferans

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında "Kur'an, Cami ve Din Görevlileri" konunu konferans düzenlendi.

Alaplı ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında Bolu İl Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar tarafından "Kur-an, Cami ve Din Görevlileri" konunu konferans verildi.
Alaplı Kütür Merkezinde düzenlenen konferansa Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Zonguldak İl Müftüsü Selami Emen, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fuat Gündoğdu, Alaplı Mal Müdürü Adnan Çetin, Nüfus Müdürü Halil İpek, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Dirican, Ak Parti siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, imamlar ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansta konuşan Alaplı ilçe Müftüsü Hüseyin Baş, camiler ve din görevlilerinin öneminde değinerek, "Camiler herkese açıktır. Peygamberimiz zamanında kadınlar da camiye gidiyordu. Şimdi erkekler daha fazla gidiyor. Önümüzdeki yıllarda kadın cemaatimizin de camilere gelmesini sağlayacağız" dedi.
İl Müftüsü Selami Emen'de konuşmasında "Camiler Allah'ın evidir, ibadethanelerimizin halkımızın gözünde çok büyük bir önemi vardır, biz Müslümanların kutsal yeri camilerimizdir. Bu vesile ile hepimizin haftasını kutluyorum" dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Bolu İl Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar da, camii, Kur'an ve toplum konusunda bilgiler verdi.
Kur'an'ın insan yaşantısındaki önemine değinen Taşpınar, "Camiler Haftası istenilen hedef ve başarıya ulaşmaktadır. Hepimizi öncelikle şunu bilmeliyiz ki Mümin emin insan demektir. İnanan bir insana herkes güvenmeli. Yaşantımızı Kur'an'a göre ayarlamalıyız" dedi.
Konferansta ayrıca ilçe Müftülüğü ilahi korosu tarafından ilahiler okundu.