Vanlılar, Taksim'den Van'a deve yürütecek

Van, develi tanıtım atağına hazırlanıyor. Bu yıl, 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak 17. Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı için de

Van, develi tanıtım atağına hazırlanıyor. Bu yıl, 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak 17. Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı için deve kervanı İstanbul Taksim'den hareket edecek, Kocaeli, Ankara, Kayseri, Muş, Bitlis'ten sonra Van'a gelecek. Van'ın simgeleri olan Ahtamar Kilisesi, Van Kedisi, Van Kalesi gibi simgeler yerleştirilecek develerin başını VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Belediye Başkanı Av. Bekir Kaya gibi kentin mülki ve idari yöneticileri çekecek.

Yoğun bir tempo ile fuar hazırlıklarını sürdüren Van Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl bir ilke de imza atarak geniş katılımlı ve zengin bir fuar tasarlıyor. Fuarın en farklı ve dikkat çeken kısmı ise, fuarın sembolü haline gelen deve kervanının bu yıl İstanbul'dan Van'a kadar yürütülerek tanıtımın yapılacak olması. Van'ın tarihi ve turistik yerlerinin sembollerinin üzerinde olacağı 5 deve 9 Ekim Günü İstanbul Taksim Meydanı'ndan Van'a doğru yola çıkarılacak.

Fuarın tanıtımı ile ilgili 9 Ekim'de Taksim'de basın toplantısı düzenlenecek. Basın açıklamasının ardından deve yürüyüşü gösterisi ile develer Van'a doğru yola çıkacak. Aynı gün İstanbul'da tanıtım yemeği verilecek.

10 Ekim'de Kocaeli'nin Fethiye Caddesi'nde fuara ilişkin basın açıklaması yapılacak ve ardından Fethiye Caddesi'nde deve yürüyüşü gösterisi devam edecek. Programın devamında 11 Ekim günü Ankara Güven Park'ta da basın açıklaması ve deve yürüyüşü gösterisi yapılacak. Ankara'da da yine akşam saatlerinde fuar tanıtım yemeği düzenlenecek. 13 Ekim'de de Muş ilinde fuar tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ile deve yürüyüşü yapılacak. 12 Ekim'de Tatvan - Van Yolu Caddesi'nde develer yürüyüşlerine devam edecek ve ardından fuar tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Son durak ise Van olacak. 16 ve 17 Ekim tarihinde Cumhuriyet Caddesi'nde gösteri turları ve fuara davet etkinlikleri yer alacak. Çeşitli halk oyunları ve gösteriler ile de fuara dikkat çekilmeye çalışılacak. 20 Ekim tarihinde ise Fuar'ın açılışı gerçekleştirilecek.

İstanbul, Kocaeli, Ankara, Muş, Bitlis ve Van illerini kapsayacak olan etkinliklerin ardından yapılacak '17. Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı'nın sloganı ise 'Medeniyetin Beşiği, Ticaretin Başkenti Oluyor' şeklinde dile getirilecek. Ticaret ve Sanayi Odası'nın yanı sıra Van Valiliği, Bitlis Valiliği, Muş Valiliği, Hakkari Valiliği, Van Belediyesi, TOBB ve DAKA da fuara destek veriyorlar. 20 - 24 Ekim tarihleri arasında halkla buluşacak olan fuar, Altaylı Fuar Alanı'nda yapılacak. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un katılmasının netleştiği belirtildi.

'Kervan yola çıkıyor, İpekyolu yeniden canlanıyor' temasının da işlendiği fuar organizasyonuna, yurt dışından ve yurt içinden yoğun bir ilgi bekleniyor. TOBB'un izni ile gerçekleştirilecek fuar ile Van'ın bir kez daha ülke gündemine renkli görüntülerle gelmesi hedefleniyor.