Niğde Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı

Niğde Üniversitesi'nde 2010-2011 akademik yılı açılışı yapıldı. Açılıştan sonra üniversite kampüs alanında hayırseverler tarafından yaptırılacak caminin temeli atıldı.

Üniversitenin merkez yerleşkesindeki Fen Edebiyat Fakültesi toplantı salonunda yapılan akademik yıl açılışına Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam ile akademik personel ve üniversite öğrencileri katıldı. Akademik yıl açılış konuşmasında üniversite kent işbirliğine değinen Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, 1992 yılında
kurulan Niğde Üniversitesi'nin 5 fakülte, 3 yüksek okul, 6 meslek yüksek okulu ve 2 enstitü ile bu yıl 620 akademik, 396 idari personelle 14 binin üzerindeki öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verdiğini söyledi. Açılışın ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç yeni öğretim yılının açılış dersini verdi.
Konuşmaların ardından üniversite kampüs alanında yaklaşık 10 hayırsever iş adamı tarafından yaptırılacak olan 2 bin kişilik caminin temeli dualarla atıldı.