Manavgat'ta yeni eğitim ve öğretim yılında 5 okul yapıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeni eğitim ve öğretim sezonuna yeni yapılan 98 derslikli 5 okulla girdi. Eğitim ve öğretime başlayan 5 okulun önümüzek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeni eğitim ve öğretim sezonuna yeni yapılan 98 derslikli 5 okulla girdi. Eğitim ve öğretime başlayan 5 okulun önümüzeki günlerde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya milletvekilleri, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'nin katılımıyla yapılacak törenle hizmete gireceği belirtildi.

Manavgat Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, 98 derslikli 5 okulu hayırsever işadamlarının yaptırdığını ifade etti. Yeni eğitim ve öğretime başlayan okullarla Manavgat'ta okul sayısının 97'ye yükseldiğini belirten Bilge, yapımı devam eden Manavgat Fen Lisesi'nin de önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime hazır hale getirileceğini kaydetti. Bilge, "Bu eğitim ve öğretime başlayan 98 derslikli 5 okulun tamamı hayırsever işadamlarının katkılarıyla yapıldı. 97 okulumuzda 36 bin 584 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Okullarda bin 754 öğretmenimiz görev yapıyor. Okullarımızda öğretmen açığımız yok." diye konuştu.

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, bölgenin turizm yöresi olmasından ötürü Anadolu'dan yoğun göç aldığını belirtti. Manavgat'ta 250 derslik açığı bulunduğunu ifade eden Türkoğlu, bu açığın kapanmasında ismini bir eğitim ve öğretim yuvasına vererek ölümsüzleştirmek isteyen hayırseverlerden destek beklediklerini kaydetti.