Köy Camisi Yenilenerek Hizmete Girdi

Akhisar'a bağlı Dayıoğlu köyünün camisi, eski bir yapıya sahip olması ve ibadet edilemeyecek olması sonucu oturulamaz raporu verilmesi üzerine yıkılarak yenisi bir yıl içinde inşa edildi

Akhisar'a bağlı Dayıoğlu köyünün camisi, eski bir yapıya sahip olması ve ibadet edilemeyecek olması sonucu oturulamaz raporu verilmesi üzerine yıkılarak yenisi bir yıl içinde inşa edildi. Bir yıl aradan sonra ibadete açılan Dayıoğlu Camii törenle hizmete başladı.
Dayıoğlu köyü içinde yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Programda Akhisar Merkez Yeni Gülruh Camii müezzini Ramazan Koçan, Kur'an-ı Kerim okudu.
Konuşmaların sonunda caminin açılış kurdelesini Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Eryüksel, İlçe Müftüsü Mikail Polar ve Dayıoğlu Muhtarı Halil İbrahim Güleç birlikte kesti. Programın sonunda Akhisar Gülbeyaz Yemek Fabrikası'nın hazırladığı nohut ve tavuklu pilavla ayran ikramı yapıldı.
Muhtar Halil İbrahim Güleç, "1942 yılından bu yana bizlere hizmet veren camimizi kullanılamaz hale geldiğinden yıkım kararı çıkararak yıktık. Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, İlçe Müftümüz Mikail Polat'ın öncülüğünde, eş dost ve halkımızın, çevre köylerimizin ve zeytin işletmelerimizin büyük katkılarıyla camimizi kısa bir zamanda ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere camimizin yapımında yardımlarda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış töreninde konuşan İlçe Müftüsü Mikail Polat, "Hayırseverlerin yapmış olduğu caminin açılışını camiler haftasında yapmayı planladık. Camilerimiz aynı zamanda mekteptir, okuldur. 7'den 70'e herkesin bulunması gerektiği, ilim tahsil etmesi gerektiği, ibadet ettiği, daha değişik birtakım vazifeleri yaptığı yerlerdir. Camilerde dertler paylaşılır, azalır; sevinçler paylaşılır, arttırılır. Camiler temizlik yeridir, buluşma, görüşme, birlik dayanışma yeridir. Bu güzel merasimler bizleri birleştiriyor"
diyerek sözlerini tamamladı.
Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek de "İnsanoğlunun belli bir ömrü olduğu gibi binaların da belli bir ömrü var. İşte 70 yıl kadar önce yapılan kerpiç bina zamanla eskimiş, çatlaklar oluşmuş, dolayısıyla Dayıoğlu Camii artık kullanılamaz hale gelmişti. Bayındırlık Müdürlüğü'nün elemanları içeriye girmeknin tehlikeli olduğu şeklinde rapor tutunca köydeki kapalı olan okulun bir sınıfı geçici olarak cami olarak kullanılmaya başlandı. Başta köy muhtarımız ve cami imamımız olmak üzere tüm köy halkınA, çevredeki
işletmelere buraya bir tuğla bile koyup değişik şekillerde fiilen ya da maddi olarak destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.