Kazakistan'da gösteri yapan bir grup Merkez Bankası başkanının istifasını istedi

Kazakistan'ın Almatı kentindeki Merkez Bankası binasının önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup eylem düzenledi. Konutzedeler , elleri

Kazakistan'ın Almatı kentindeki Merkez Bankası binasının önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup eylem düzenledi. Konutzedeler , ellerinde pankartlarla Merkez Bankası Başkanı Grigori Marçenko'nun istifasını istedi. Eylem zaman zaman gergin anlar yaşandı. Polis alabalığa pankartların açılmasına sırasında müdahale etti.

Konut kredileri alan, ödemekte zorluk çeken ve bu nedenle bankalarla sorun yaşayan protestocular Merkez Bankası Başkanı'nı beceriksizlikle suçladılar. Protestocular 'Marçenko çık! Konuşalım!' , şeklinde slogan attı.

Merkez Bankası Halkla İlişkiler Departmanı Başkanı Aleksandr Terentyev polislerin dağılın çağrılarını dinlemeyen protestoculardan daha sonra 3 kişiyi banka binasına alarak sorunlarını dinledi.

Terentyev, protestocuların ne istediğini ve tüm şikayetlerini yazılı olarak kaydettikten sonra tüm bilginin banka yönetimine iletileceği konusunda protestoculara söz verdi.

Öte yandan protestocular, 15 gün içerisinde Kazakistan Merkez Bankası yönetiminden cevap gelmemesi durumunda mahkemeye başvuracaklarını söylediler.