İsrail'den yola çıkan fil Gabi ve diğer hayvanlar Gaziantep'e ulaştı

İsrail'den getirilen 2 buçuk ton ağırlığında Gabi adlı fil ve diğer 7 hayvan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki barınaklarına yerl

İsrail'den getirilen 2 buçuk ton ağırlığında Gabi adlı fil ve diğer 7 hayvan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki barınaklarına yerleştirildi. Kudüs'teki İncil ve Ramat Gan Safari Hayvanat bahçelerinden yola çıkan 8 hayvan, deniz yoluyla Türkiye'ye getirildi.

Hayfa Limanı'ndan gemiyle alınan 2 zebra, 2 hipopotam, 2 fil, 'Maki' türü 2 maymundan oluşan 8 hayvan, bugün Mersin Limanı'na getirildi. Mersin'den karayoluyla Gaziantep'e tırlarla getirilen hayvanlar, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki yeni yerleşim yerlerine bırakıldı. Tüm hayvanların doğal ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli hazırlıkları tamamlayan belediye görevlileri, Gabi adlı fil ile eşi için yazlık ve kışlık iki ayrı bölüm düzenledi. Gabi ve diğer dişi fil, kışın kapalı ortamda yaşayacak yazın şelale ve havuzun da bulunduğu bahçede barındırılacak. Suni döllenme ile dünyaya gelen Gabi'nin, 2 buçuk ton ağırlığında olduğu açıklandı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada, "Uzun bir yolculuktan sonra Jarusselam ve Safari hayvanat bahçelerinden getirilen hayvanlar, sağ salim Gaziantep'e getirildi. Hayvanlar, uzun bir yolculuktan dolayı gerginler. Bir sıkıntı olmadı. Hayvanları yeni yaptığımız barınaklarına indireceğiz." dedi.