Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karanfil: Hibelerden çok iyi şekilde faydalanmalıyız

Samsun'da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından açılan Küçük Ölçekli Alt Yapı Geliştirme, Kültürel Turisttik Değerleri ve Ekolojik Dengeler

Samsun'da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından açılan Küçük Ölçekli Alt Yapı Geliştirme, Kültürel Turisttik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı tanıtıldı.

İl Özel idaresi Eğitim ve Kültür Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun Valiliği'nin, Avrupa Birliği(AB) Hibe Programları'ndan en etkin şekilde yararlanma anlayışını kurumsal düzeye taşıdığını söyledi. 2005 yılından bugüne ciddi hibe çalışmalarına imza atıldığını belirten Aslan Karanfil, "Bu toplantıyı sayın valimizin talimatıyla program kapsamında hazırlanabilecek projelerin sağlıklı belirlenmesi, tüm taraflarıyla birlikte hazırlanmasına altlık oluşturması amacıyla düzenledik." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, program kapsamında 18 milyon TL'lik hibe açıldığını bildirerek, bu hibeden Samsun adına en çok nasıl ve ne kadar faydalanabiliriz çabası içinde olduklarının altını çizdi. Karanfil sözlerine şöyle devam etti: "Bu toplantıyla amacımız elimiz adına nasıl çalışmalar yapabilirizi, ne gibi projeler sunabilirizi paylaşarak, 18 milyon TL hibeden yararlanabildiğimiz kadar fazla miktarda nasıl yararlanabileceğimizi konuşmaktır. OKA, bizim açımızdan fon veren bir kurum. İlimizde faaliyet göstermesi de bizim için bir şans. Bu anlamda projelerimizi çok iyi yazmamız ve bu hibeden en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor."

Karanfil, İl Özel İdaresi'nin başvuru sahibi olduğu 'Eğitime Bir Destek Geleceğe Bin Işık' projesi kapsamında 145 bin euro, 'Lojistikle Eğitiliyoruz' projesi kapsamında 224 bin euro, "Ekolojik Oyuncak" projesi kapsamında 220 bin euro alındığını hatırlattır. Proje ortağı olarak 'Zembil Örücülüğü' kapsamında 150 bin euro, 'Tekstil Sektöründe İnsan Kaynakları Eğitimi' kapsamında 142 bin Euro olmak üzere toplamda yaklaşık 900 bin euroluk projenin kabul edildiğini, bu miktarların yüzde 90'ının hibe olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca OKA Genel Sekreteri Mevlut Özen de kalkınma ajansları ile ilgili genel bilgi vererek, mali destek programının amaçları, öncelikleri, öncelikli sektörleri, destek tutarı, uygunluk kriterleri, başvuru şekli ve yapılacak işlemler, bilgi edinme yolları ve bilgilendirme ile eğitim programı takvimini anlattı. Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden proje hazırlamayı düşünen temsilciler katıldı.