Erzincan Pmyo'da İlk Ders Yeni Anayasa Oldu

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2010-2011 eğitim öğretim yılı Prof. Dr. Nihat Bulut tarafından "Yeni Anayasa" konulu ilk dersle başladı

Erzincan Pmyo'da İlk Ders Yeni Anayasa Oldu
Erzincan PMYO salonunda düzenlenen açılış törenine Vali Vakili Abdullah Çiftçi, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, eğitmenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.
PMYO Müdürü Habip Yılmaz, törenin açılış konuşmasını yaparak, meslek yüksekokulunun kuruluş tarihi hakkında bilgi vererek; "Ulu Önder Atatürk'ün belirttiği gibi Cumhuriyetin ve yasaların kalkanı olacak genç polisleri okulumuzda çağdaş bir görev anlayışı ile yetiştirmek bizlerin en temel hedefi olmalıdır." dedi.
Törende konuşan Vali Vakili Abdullah Çiftçi, polis meslek yüksek okullarının üniversite mezunlarını almaları ve yüksek okul olmasından dolayı kaliteyi artırdığını ifade ederek son zamanlarda polis teşkilatının suç örgütlerine yönelik yapmış olduğu başarılı operasyonlarla suç örgütlerini çökerttiğini söyledi.
Çiftçi, konuşmasında, Toplumun huzurunun korunmasında güvenlik güçlerine büyük görevler düştüğünü, burada edineceğiniz, mesleki bilgi, beceri ve çalışma disiplini ile hedefinize ulaşacağınıza ve aynı zamanda polis teşkilatına çok şeyler kazandıracağınıza inanıyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ilk dersi Erzincan Üniversitesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nihat Bulut verdi. Bulut, ilk ders olarak, polis adaylarına yeni anayasa hakkında bilgi verdi.