Aırport Exchange 2010 Açılışı Gerçekleştirildi

Dünya çapında yaklaşık bin havacılık sektörü yöneticisinin katıldığı Airport Exchange 2010 düzenlenen programla açıldı

Dünya çapında yaklaşık bin havacılık sektörü yöneticisinin katıldığı Airport Exchange 2010 düzenlenen programla açıldı. Törende konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M.Sani Şener, önlerindeki 10 yılda 40 milyon yolcu sayısını 100 milyona çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.
Airport Exchange 2010, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen törenle açıydı. Törende, havacılık sektöründeki birçok temsilciyi bir araya getirdi. Açılış töreninde konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, Türkiye, Orta doğu, Kuzey Afrika, Kafkaslar ve eski Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin en büyük özel havalimanı geliştiricisi ve işletmecisi olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Geçen iki yıl boyunca, tüm dünya çapındaki ekonomik ve mali krize rağmen,
Türkiye'nin tüm dünyada hızla büyüyen pazarlardan birisi olma potansiyelini ve gücünü kanıtladığını ifade eden ªener, İstanbul Atatürk hava limanında TAV ve Türk hava yolları olarak, başarılı ortaklığa imza attıklarını bunun sonucunda da inanılmaz bir büyüme yakaladıklarını söyledi. TAV'ın 10.'ncu yılında 10 havaalanı işletme hedeflerine ulaştıklarına dikkat çeken ªener, önlerindeki 10 yılda hava trafiklerini 40 milyon yolcudan 100 milyon yolcuya çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.
Açılış töreninde daha sonra söz alan ACI Europe Genel Direktörü Oliver Jankovec de 2 gün içerisinde çok sayıda delege ve birçok ülkeden gelen ziyaretçilerle birlikte havalimanı yönetiminin temel unsurlarını oluşturan konulara odaklanarak; operasyonlar ve emniyet, güvenlik, müşteri hizmetleri, kolaylaştırma ve bilişim, ekonomik düzenlemeler, altyapı geliştirme gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.
ACI Europe Başkanı Ad Rutten, burada yaptığı konuşmasında, TAV'ın başarılarına dikkat çekti. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde TAV'ın havaalanı sahasında kabul edilmiş bir lider konumuna geldiğini belirten Rutten, TAV'ın sadece Türkiye için değil havalimanı endüstrisi için de yükselen yıldız haline geldiğini söyledi. Atatürk Havalimanının yeni bir piste ihtiyaç duyduğuna da vurgu yapan Rutten, Atatürk Havalimanın çok yoğun ve pek de optimize edilmemiş bir hava sahasından muzdarip olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin son 7 yılını kapsayan hava trafiği karnesini değerlendiren DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise gerek yolcu sayısında gerekse de uçak trafiğinde büyük artışlar yaşandığını ifade etti. Birdal, 2003'te 35 milyon olan toplam yolcu trafiğinin 2009 sonunda 86 milyona ulaştığının altını çizdi.
Konuşmaların ardından fuarın resmi açılışı gerçekleştirildi. Gecede sahne alan Anadolu Ateşi Dans Grubu, sergiledikleri performansla izleyicileri adeta büyüledi.