Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı Ve Aşık Feymani Şenlikleri

Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Osmaniye Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 13

Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı Ve Aşık Feymani Şenlikleri
Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Osmaniye Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 13. Uluslararası Çukurova Aşıklar Bayramı ve Aşık Feymani Şenlikleri yapıldı. Şenlik kapsamında; Türk Kültürüne Hizmet ve Yüksel Özden Özel Ödülleri de verildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, bu sene şenliğin uluslararası kapsamda düzenlendiğini belirterek, şenliğe yurt dışından aşıkların da katıldığını söyledi. Gizlice, şenliğin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara ve bugüne kadar OFAD'a destek verenlere de teşekkür etti.
Genelde Doğaçlama şeklinde ve Atışma Dalı'nda geçen şenliğe; Osmaniye'den Aşık Feymani, Aşık Osman İper ve Aşık Seyfi Metin, Kars'tan Aşık Mürsel Sinan, Aşık Günay Yıldız, Aşık Mustafa Aydın, Aşık Zafer Kazancı, Aşık Saim Yalçınkaya ve Aşık Adem Aydın, Adana'dan Aşık Eyyübi, Aşık İmami, Erzurum'dan Aşık Temel Turabi, Aşık Hüseyin Summanoğlu, Aşık Cemal Divani, Kahramanmaraş'tan Aşık Ali İhsan Öksüz, Aşık Dermani, Konya'dan Aşık Nuri Şahinoğlu, Aşık Öksüz Ozan, Aşık Yağız Ozan, Eskişehir'den Aşık Rasim Köroğlu, Gaziantep'ten Aşık Mızarlı Mehmet, Irak Kerkük'ten Aşık Ahmet Telafarlı katıldı. Bu arada İran Tebriz'den davetli olan Aşık Rahimal Nezeri'nin ise rahatsızlığı nedeni ile şenliğe katılamadığı bildirildi. Türkü dalı, Atışma dalı, Divan dalı, Barak-Bozlak dalında düzenlenen şenliğe katılan aşıkların özellikle atışma dalı büyük ilgi gördü. Aşık Mızarlı Mehmet'in doğaçlama türküsü ise büyük alkış aldı.
Şenlik kapsamında Belediye Başkanı Kadir Kara, eski Senatör Fevzi Halıcı, Cumhuriyet Üniversitesi'nden Doç.Dr. Doğan Kaya, Selçuk Üniversitesi'nden Prof.Dr. A. Berat Alptekin ve Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin'e Türk Kültürüne Hizmet Ödülü verildi. Ayrıca merhum Yüksel Özden anısına Osmaniye'de daha önce görev yapan Antalya Merkez Valisi İsmail Fırat'a Dadaloğlu Kültür Ödülü, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e Karacaoğlan Kültür Ödülü, Bartın Valisi İsa Küçük'e de Abdulvahap Kocaman Kültür Ödülü verildi. Vali İsa Küçük ve Vali İsmail Fırat, eski görev yeri olan Osmaniye'de tekrar birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür ettiler. Şenliğe Valiler İsmail Fırat ile İsa Küçük ve eşi, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Sadık Tunç, Osmaniye eski Vali yardımcısı Haluk Sezen, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Baro Başkanı Hüseyin Sezgin, Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin, eski Senatör Fevzi Halıcı, Doç.Dr. Doğan Kaya, eski Milletvekili Mehmet Kundakçı, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.