Vali Mutlu: 'Saldırıda, 12 Vatandaşımızla 10 Polis Memurumuz Yaralandı'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'deki bombalı saldırıda 12 sivil vatandaş ve 10 polis memurunun yaralandığını açıkladı.

Hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelenen Vatan Caddesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenine katılan Vali Mutlu, Taksim'deki saldırıya ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Taksim Meydanı'ndaki eylem ve eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınayan
Mutlu, şöyle konuştu: "Lanetliyoruz. Bir erkek eylemci. Kendini de imha etmek suretiyle polis noktamızın bulunduğu yerde eylem gerçekleştirdi. 12 vatandaşımız ve 10 polis memuru yaralı. Durumu ağır olan yaralı yok. 4 ayrı hastanede tedavileri sürüyor. Yakinen takip ediyoruz. Eylemle ilgili takipleri emniyet ve diğer güvenlik birimlerimiz koordineli olarak takip ediyor. Daha sonra gelecek bilgileri basınla paylaşacağız."
Mutlu, "Eylemi hangi örgütün gerçekleştirdiği yönünde bilgi var mı?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Şu an bize intikal eden bir şey yok. Bununla ilgili detayları yapılacak inceleme sonucunda verebiliriz." Mutlu, saldırının bir terör eylemi olduğunu sözlerine ekledi.
(MA-ÇK-HO-Y)