Osmangazi'ye Kardeş Şehirden Ziyaret

Bulgaristan'ın Omurtag Belediye Başkanı Nejdet Şaban, Milletvekili Erdoğan Ahmedov ve beraberindeki heyet Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı, makamında ziyaret etti.

Osmangazi Belediyesi, Balkanlar'daki ve Avrupa'daki belediyelerle kardeşlik bağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Omurtag'tan Osmangazi'ye çok sayıda vatandaşın göç ettiğini hatırlatan Dündar, köklerin sıkı sıkıya bağlı olduğu o topraklardan kopmanın mümkün olmadığını belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dündar, "Balkanlarda kardeş belediyelerimizle aramızdaki iletişimi her zaman güçlü tutmaktan yanayız. Belediyelerarası işbirliğini önemsiyor ve bu konuda Osmangazi'ye yakışır adımlar atmaya devam ediyoruz" dedi.
Omurtag Belediye Başkanı Nejdet Şaban ise belediyelerarası iletişimin önemine değindi. Omurtag'ın yüzde 70'nin Türk olduğunun altını çizen Şaban, Osmangazi Belediyesi ile ortak projeler yürütmek istediklerini dile getirdi.
Görüşmenin sonunda Nejdet Şaban, gösterdiği destekten dolayı Dündar'a Omurtag'ı anlatan bir tablo hediye etti ve teşekkür plaketi verdi.