KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı yoğun güvenlik tedbirleri altında yeniden yapılıyor

Kopya skandalı nedeniyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı yoğun güvenlik tedbirleri altında yeniden yapılıyor. Sınav, Türkiye genelinde 81 il

Kopya skandalı nedeniyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı yoğun güvenlik tedbirleri altında yeniden yapılıyor. Sınav, Türkiye genelinde 81 il ve Lefkoşa'da saat 09.30'da başladı.

Adaylar, sınav salonlarına yoğun güvenlik tedbirleri ile alındı. Dedektörlerle aranarak salonlara alınan adaylar kalem, silgi, kalemtraş, şeker ve sularını masaların üzerinde hazır buldu. Toka, yüzük, anahtarlık, bozuk para, küpe gibi eşyalar da sınav salonlarına alınmadı. Güvenlik tedbirlerinden habersiz olarak gelen kimi adaylar, girişlerde bu tür eşyalarını cam kenarlarına bırakmak zorunda kaldı. Bazı adayların yardımına ise hayırsever diğer vatandaşlar yetişti. Bu kişiler, çanta ve yüzük gibi özel eşyalara gönüllü emanetçilik yaptı.

Öte yandan iptal edilen sınavda 100 ve üzeri net yapan adaylar, Ankara ve İstanbul'daki merkezlerde sınava giriyor. Toplam 931 binadaki 12 bin 647 salonda yapılan sınava, 294 bin 909 aday katılıyor. Sınavda 40 bin 800 personel görev yapıyor. 150 dakika sürecek sınavda adaylara 120 soru soruluyor.