Huzurevinde Doğum Günü Kutlaması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halkla İlişkiler Topluluğu üyeleri ÇAKADER Daniş Acar Huzurevi'nde yaşayan ve doğum günleri gelen üç yaşlı için pasta kesti.

ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu'na (HİT) üye yaklaşık 50 üniversite öğrencisi, ÇAKADER Daniş Acar Huzurevi'nde anlamlı ve duygusal bir etkinliğe imza attı. Huzurevinde gerçekleştirilen etkinlik yaşlılarla yapılan danslarla başladı. Müzikle çoşan yaşlılar ve üniversiteliler daha sonra ise organizasyonu gerçekleştirdi. Program doğum günleri gelen Ulvan Başaran ve Mehmet Sevim için hazırlanan pastaların mumlarının üflenmesiyle sürdü. İyiliksever öğrenciler daha sonra ise her iki yaşlıya temin ettikleri armağanları takdim ettiler. Huzurevi sakini Ulvan Başaran, gözyaşlarına hakim olamazken, daha önce hiç doğum günü kutlaması yapmadığını, gençlerin hareketinden çok etkilendiğini belirtti. Mehmet Sevim ise öğrencilerin kendilerine yönelik hassasiyetlerinden mumnuniyet duyduğunu aktardı. Sağlık sebebiyle odasından ayrılamayan Aliye Ayhan Şahin ise odasında doğum gününü kutladı. Odası biranda öğrencilerle dolan huzurevi sakininin mutluğu gözlerinden okundu. Doğum günü pastasını öğrencilerle kesen Şahin, armağanını da öğrencilerin elinden aldı. Huzurevindeki organizasyon yaşlıların ve öğrencilerin birlikte fotoğraf çekilmesi ile son buldu.
ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluğu Akademik Danışmanı ve Öğretim Elemanı Gökhan Bayram, huzurevi ziyaretlerinin sürekli devam ettiğini belirterek, "Bugün 3 yaşlımızın doğum gününü kendilerine layık bir biçimde ve hep birlikte kutluyoruz. Biliyoruz ki, yaşlısına sahip çıkmayan toplumlar birçok değerini kaybetmişlerdir. Önümüzdeki haftada yaşlılarımızı konsere götüreceğiz. Onların mutluluğuyla mutlu olmaktayız" dedi.
Topluk Başkanı Murat Örnek ise geçtiğimiz süreçte bir dizi etkinlik düzenlediklerini kaydederek, yaşlılara yönelik etkinliklerini sürdüreceklerini kaydetti. Topluğun Yardım Komisyonunu oluşturan ve huzurevine yönelik etkinlikleri yürüten Mehmet Dalyan, Asya Akkuş, Meryem Sümbül, Tolga Çakmak, Necat Ari, Gamze Birten ve Serap Sucu ise yaşlılar ve diğer öğrenciler tarafından kutlandı.