Asarlık'ta Yüzler Gülüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu'nun, Doğu ve Güneydoğu'dan göç etmiş vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Menemen'e bağlı Asarlık bölgesinde yaptığı toplantıdan sonra harekete geçen Büyükşehir ekipleri, bölgede yeni yol düzenlemeleri ve park yapımlarına başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu'nun, Doğu ve Güneydoğu'dan göç etmiş vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Menemen'e bağlı Asarlık bölgesinde yaptığı toplantıdan sonra harekete geçen Büyükşehir ekipleri, bölgede yeni yol düzenlemeleri ve park yapımlarına başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla başlatılan çalışmalar, bölge halkını mutlu etti.
Toplantının ardından hemen harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, ilk önce Asarlık Gölcük Mahallesi'nde 2 bin metrekarelik alanda park oluşturdu. Çocuk oyun seti yerleştirilen parkta bitkilendirme ve aydınlatma çalışmalarının da yapılacağı bildirildi. Parkın etrafını çevreleyen stabilize yollar da asfaltlanarak kullanıma hazır hale getirildi. Ayrıca Zeytinlik Mahallesi'nde 11 bin metrekarelik alanda büyük bir park yapılması için hafriyat çalışmalarına başlandı. Asarlık bölgesinin ana arterlerinden olan Turgut Özal Caddesi'nde bin 800 metre, 80. Cadde'nin ise bin metrelik bölümde yol düzenleme çalışmaları gerçekleştirilerek yoğun kullanım sonucu yıpranan tretuvarlar da yenileniyor. Ayrıca Koyundere ile Asarlık arasında kalan Nene Hatun Caddesi ile Asarlık 2.etap TOKİ yolunun Yeşilpınar Mahallesi 9308 Sokak kısmındaki 500 metrelik bölümünde düzenleme çalışması gerçekleştirilecek. İZSU Genel Müdürlüğü ise eskiyen 43 kilometrelik içme suyu şebekelerini yenilemek için önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkacak.
Asarlık'ta yapılan çalışmalardan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Ahmet Arabacı ile Gölcük Mahallesi Muhtarı Bahattin Bircan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.