Denizli'deki cumhuriyet resepsiyonunda şehit aileleri ve gaziler ağırlandı

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Denizlisi Valisi Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen tarafından verilen resepsiyonu, Colossae Termal Otel'de davetliler

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Denizlisi Valisi Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen tarafından verilen resepsiyonu, Colossae Termal Otel'de davetlilerin yoğun katılımıyla yapıldı. Resepsiyona AK Parti milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mehmet Yüksel, CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemür, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, kaymakamlar, mülki ve askeri erkân, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Davetlileri eşiyle birlikte karşılayan Vali Erkmen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, her kesimden insanın resepsiyonda olduğunu belirterek, "Bu bize çok güzel bir mesaj veriyor. Birliğin, beraberliğin, güzelliğin mesajı. Biz bu birlik sayesinde geçtiğimiz yüzyılın sonu, sonraki yüzyılın başlarındaki zorluğu atlattık. Tek yumruk haline gelip Çanakkale'de hep birlikte mücadele etmek suretiyle bu güzelim vatan topraklarına düşmanları sokmadık. Mücadeleyi kazanmamızdan sonra da cumhuriyetle taçlandırdık. O günden bugüne çok mesafe alındığını hep birlikte görüyoruz." dedi.

Ardından Erkmen ve eşi, şehit aileleri ve gazilerle birlikte pasta kesti. Resepsiyonda ayrıca Atatürk'ün sevdiği şarkılardan derlenen bir konser de verildi. Ressam Yaşar Çallı, Vali Yavuz Erkmen'e Kurtuluş Savaşı'nı simgeleyen yağlıboya tablosunu hediye etti. Harbiye ve Atatürk marşlarının da söylendiği resepsiyon, renkli görüntülere sahne oldu.