BTSO, ekonomiye değer katan 394 üyesini ödüllendirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), en yüksek düzeyde gelir vergisi ödeyen, kurumlar vergisi ödeyen, ihracat yapan, uluslararası kara taşımacılığı i

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), en yüksek düzeyde gelir vergisi ödeyen, kurumlar vergisi ödeyen, ihracat yapan, uluslararası kara taşımacılığı ile turizm hizmetleri nedeniyle döviz girdisi sağlayan, ürün ve ülke bazında Bursa'dan ilk kez ihracat yapan üyeleri ödüllendirdi.

Oda binasında yapılan 'Ekonomiye Değer Katanlar 2010' ödül törenine, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti milletvekilleri Ali Kul, Canan Cendemir Çelik, Mehmet Tunçak, Sedat Kızılcıklı, Hayrettin Çakmak ile iş adamları katıldı.

Gelir vergisi rekortmenleri sıralamasında 1 milyar 754 milyon 872 bin ile Sütaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Kurumlar Vergisi'nde 25 milyon 26 lira tahakkuk tutarıyla Bis Enerji, İhracatta ise Oyak Renault ödüle layık görüldü. Rekortmenlerin ödüllerini Bakan Faruk Çelik ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu verdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirilen ödül töreninin iş dünyası açısına moral olduğunu söyledi. Sönmez, şöyle konuştu:

"Geçen yıl ödül törenimizi yaptığımızda, dünya küresel krizin boğucu etkileriyle savaşıyordu. Ülkemizde ise büyük bir tedirginlik vardı. İç piyasada, hareketlilik yerini beklentilere bırakmıştı. Öyle bir ortamda bile başarılı olan üyelerimizi ödüllendirdiğimiz törenin en azından Bursa iş dünyasında moraliteyi yükselttiğini hissettik. Dolayısıyla her zaman kendi başına ayakta duran, üreten, ihracat yapan ve istihdam yaratan iş adamı ve sanayicilerimize destek olmaya onları başarılarından dolayı ödüllendirmeye devam edeceğiz."