MHP Giresun Milletvekili Özkan: Geleceğimiz olan çocuklara güvenli bir ortam sağlayamıyoruz

MHP Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Murat Özkan, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak, doğru bireyler olarak y

MHP Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Murat Özkan, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak, doğru bireyler olarak yetişmelerini sağlamak önceliğimiz olmalıdır." dedi.

Özkan, '4 Ekim Dünya Çocuk Günü' dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çocuk haklarının dünyanın üzerinde durduğu önemli bir konu olduğuna dikkat çekti. Günümüzde çocukların güvenliğinin sağlanamadığına dikkat çeken Özkan, "Geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak, doğru bireyler olarak yetişmelerini sağlamak önceliğimiz olmalıdır. Maalesef günümüzde çocuklarımızın güvenliğini bile sağlayamaz hale geldik. Çocuk kaçırma olaylarının giderek artması, kaçırılan çocukların bir çoğunun bulunamaması, bulunanların durumları ailelerde paranoyaya sebep olmuş, çocuklar bilgisayar başına mahkum edilmiştir." diye konuştu.

Ekonomik problemlerde en büyük yarayı çocukların aldığına dikkat çeken Özkan, şu görüşlere yer verdi: "Eğitim karmakarışık bir hale gelmiştir. Okul ile dershane arasında mekik dokuyan, sınav odaklı bir çocukluk yaşanmaktadır. Her yıl sınav sisteminin değişmesi, aileleri ve çocukları yıldırmıştır. Çocuklara büyük önem veren, çocuk bayramını en zor zamanlarda düşünen Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza anlatılmalı, çocuklarımızla zaman geçirilmeli, masum çocukluklarını yaşamalarına fırsat verilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle; çocuklarımızın güvenle oynayacağı sokaklar, sağlıklı, mutlu bir hayat, başarılı bir eğitim yılı diliyorum."