DP bina satışından elde ettiği 9 milyonun 5.6 milyonunu harcadı

Demokrat Parti (DP) Selanik Caddesi üzerinde bulunan eski Genel Merkez binasının satışından elde ettiği 9 milyon liranın 5 milyon 639 bin lirasını har

Demokrat Parti (DP) Selanik Caddesi üzerinde bulunan eski Genel Merkez binasının satışından elde ettiği 9 milyon liranın 5 milyon 639 bin lirasını harcadı.

2007 genel seçimlerinde yüzde 5.3 oy almasından dolayı hazine yardımı alamayan Demokrat Parti, maddi sorunlarını çözmek için çeşitli arayışlara girmişti. Sorunun çözümü için partiye ait gayrimenkullerin satışını yapmak suretiyle çözme yoluna gidildi. Tansu Çiller ve Demirel dönemlerinde parti genel merkezi olarak kullanılan Selanik Caddesi üzerindeki eski genel merkez binası Muzaffer Atılgan'a 8 milyon 928 bin liraya satıldı.

Partinin gelir ve giderleri internet sitesi üzerinden açıklandı. İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre, bina satısından elde edilen paranın 5 milyon 639 lirası kısa bir süre içinde harcandı. Harcamalar içerisinde ilk sıraya vergi ve sigorta giderleri ile personel harcamaları oluşturdu. Vergi ve sigorta için 1.5 milyon lira, personel için 1 milyon 177 lira harcandı. Referandum dolasıyla propaganda malzemesi olarak 527 bin, reklam giderleri için 490 bin lira harcama yapıldı. Teşkilatlara ise 744 bin lira yardım gönderildi. Partinin banka hesaplarında 2 milyon 93 bin lirası ve 533 bin lira da alacağı bulunuyor.

Basın yayın organlarında eski genel merkez binasının satışından elde edilen gelirlerin kayıp olduğu iddia edilmişti.