Türkmenistan'da 29 Ekim coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 87. kuruluş yıl dönümü, Türkmenistan'da da büyük bir coşku ile kutlanıyor. Başkent Aşkabat'taki Türk İlköğretim Okulu'nda düze

Türkiye Cumhuriyeti'nin 87. kuruluş yıl dönümü, Türkmenistan'da da büyük bir coşku ile kutlanıyor. Başkent Aşkabat'taki Türk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene; Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, elçilik çalışanları, Türk iş adamları, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak okulun bahçesindeki Mustafa Kemal Atatürk'ün büstüne çelenk koyuldu. Ardından şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Büyükelçi Bıçaklı ve Eğitim Müşaviri Ömer Kalay günün anlamını ifade eden konuşmalar yaptı.

Büyükelçi Bıçaklı konuşmasında, en uygun idare şeklinin 'Cumhuriyet' olduğunu ifade ederek, bu bayramı Türkmenistan'da kutlamanın gurur verici olduğunu kaydetti.

Eğitim Müşaviri Ömer Kalay ise konuşmasında, Türkiye halkının her türlü engeli aşarak uygar bir toplum haline geldiğini ifade etti. Törende, okulun öğrencileri tarafından hazırlanan program ilgiyle izlendi. Minik öğrencilerin hazırladığı gösteriler, programa ayrı bir renk katarken, misafir Türkmen okul öğrencilerinin milli halk oyunları ve davul gösterisi izleyicileri coşturdu.

Büyükelçi Bıçaklı program sonunda, öğrenciler arasında yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği akşam da President Oteli'nde Cumhuriyet Resepsiyonu

verecek.