İlköğretim Okulu Öğrencisi 3 Haftadır Okula Gitmiyor

Adana'da Kanuni İlköğretim Okulu 8

Adana'da Kanuni İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Tuğba 3 haftadır başörtüsü takmak istediği için okula giremiyor. Adana Valisi İlhan Atış yasalara göre ilköğretimin zorunlu olduğunu belirterek, "Okul müdürleri yönetmeliği uyguluyor öğrencimiz mutlaka okula gidecek" dedi.
Merkez Seyhan ilçesinde Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Kanuni İlköğretim Okulu'nda başörtülü olarak derse girmek isteyen 8. sınıf öğrencisi Tuğba Y.(13) derslere 3 haftadır giremiyor. Başörtülü olduğu için okul yönetimi tarafından okula alınmayan Tuğba Y. başörtüsüz derse girmek istemediği için o gündür okula gitmiyor. Baba Hüseyin Y.(42) kızının okula başörtüsüyle girmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı'na okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

"İLKÖĞRETİM YASAYA GÖRE ZORUNLU ÖĞRENCİ OKULA GİDECEK"
Adana Valisi Atış Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümü kutlamalarından sonra konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Atış, "Yönetmelik gereği okula alınmamıştı. Şu anda da okula gitmiyor o konu öyle devam ediyor" diye yanıt verdi.
Atış, bir gazetecinin de 'TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül (Aile çocuğunu okula göndermemekte ısrar ederse çocuk aileden alınır) sizin de daha önce çocuklarına bakmayan ailelerden çocukları alın yönünde açıklamalarınız vardı' sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Efendim onu Zafer Üskül beyefendiye soracaksınız."
Bir gazetecinin çocuk okula gitmemeye devam ederse ne yapacaksınız sorusuna ise Atış, "Çocuğun okula gitmemeye devam etmesi mümkün değil. Yasalara göre ilköğretim zorunludur. Okula gidecek. Çocuklara okul müdürleri okul yönetmeliği gereği davranıyor davranmaya devam edecek" diye yanıt verdi.