Özbekistan, Asya U16 Şampiyonası'nda Tacikistan'ı dağıttı: 8-1

Özbekistan başkent Taşkent'te devam eden Asya U16 Futbol Şampiyonası'nda komşu Tacikistan'ı dağıttı.

Özbekistan ilk ve ikinci yarıda bulduğu goll

Özbekistan başkent Taşkent'te devam eden Asya U16 Futbol Şampiyonası'nda komşu Tacikistan'ı dağıttı.

Özbekistan ilk ve ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibi Tacikistan'ı 8-1 gibi farklı bir skorla yendi. Bu skor aynı zamanda 24 Ekim'de başlayan şampiyonada bugüne kadar kayd edilen en farklı skor oldu.

İranlı hakemin yönettiği ve Taşkent Pahtakor Stadı'nda oynanan karşılaşmayı yaklaşık 15 bin dolayında Özbek seyirci izledi. Özbekistan'ın bariz bir üstünlük sergilediği karşılaşmanın ilk golü daha karşılaşmanın başında ikinci dakikada geldi. Özbekistan ilerleyen dakikalarda üç gol daha bularak ilk yarı sonunda 4-0'lik üstünlükle soyunma odasına gitti. Özbekistan'ın gol yağmurunu ikinci yarıda da sürdü Özbekistan ikisi penaltıdan olmak üzere toplam dört gole daha imza atarak Tackistan karşısında farkı açtı.

Tacikistan'ın tek golü ise karşılamanın 59. dakikasında geldi. Bu skorla Tacikistan şampiyonaya veda ederken Özbekistan ise grup lideri olarak bir süt tura çıktı.

A grubunda yer alan Özbekistan, ilk grup maçında Endonmezya'yı 3-0 yenerken grup ikinci tur maçında ise Ürdün'le golsüz berabere kalmıştı.

Bu arada A grubunda ikinci tura kalan bir diğer takım ise Ürdün oldu. Ürdün, bugün oynanan son grup maçında Endonezya'yı 1-0 yenerek Özbekistan'dan sonra adına bir üst tura yazdıran bir diğer takım oldu.