KASİAD Başkanı Hacıkerimoğlu: Cumhuriyetin kazanımları sonsuza değin yaşayacak

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, "Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, cumhuriyet ise bi

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, "Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, cumhuriyet ise bir başarı öyküsüdür." dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Hacıkerimoğlu, cumhuriyetin bir başarı öyküsü olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıl dönümünü coşku içerisinde kutladıklarını belirten Hacıkerimoğlu, şöyle devam etti: "Türk milletinin Samsun'dan başlayan diriliş hareketiyle, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, cumhuriyet ise bir başarı öyküsüdür."

Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan cumhuriyetin, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Hacıkerimoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Cumhuriyet, bugünlere gelene dek verilen mücadeleyle dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı derneğim ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarım adına kutluyorum."