İzmir'de otomobiller su altında kaldı, tren istasyonunu sel bastı

İzmir'de gece yarısından sonra etkili olan sağanak yağmur, sabah saatlerine kadar devam etti. Meteoroloji İzmir Bölge Müdürü Murat Şahin'in verdiği bi

İzmir'de gece yarısından sonra etkili olan sağanak yağmur, sabah saatlerine kadar devam etti. Meteoroloji İzmir Bölge Müdürü Murat Şahin'in verdiği bilgiye göre şehir merkezine ortalama 76,4 kg. yağış düştü.

Şiddetli yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şehir içi trafiği, kilitlenerek durma noktasına geldi. Öğrenciler okula, çalışanlar işlerine geç kaldı. Derelerin taşması sebebiyle sokak ve caddeler göle döndü. Çok sayıda araç su altında kalırken maddi hasar meydana geldi. Yağmur sularından Şirinyer Tren İstasyonu da nasibini aldı. Rayların su altında kalması sebebiyle Alsancak-Menderes arasındaki seferler yaklaşık 1 saat yapılamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İZSU ve Fen İşleri ekipleri, su birikintileri boşaltmak için seferber oldu fakat taşknılara yetişmekte zorluk çekildi. Tıkalı kanallar ve yollarda birikerek trafiği etkileyen sular, pompalarla tahliye edilmeye başlandı. İzmir'de yaşam, yağmurun durmasının ardından öğle saatlerinde döndü.