Nene Hatun destanı 29 Ekim'de gösterime girecek (Özel)

Yönetmenliğini Avni Kütükoğlu'nun, yapımcılığını Veysi Dündar'ın yaptığı 'Nene Hatun' filmi, 29 Ekim'de gösterime girecek.Bugün galası yapılan ve başr

Yönetmenliğini Avni Kütükoğlu'nun, yapımcılığını Veysi Dündar'ın yaptığı 'Nene Hatun' filmi, 29 Ekim'de gösterime girecek.Bugün galası yapılan ve başrolünde Açelya Elmas'ın oynadığı filmde; Türk kadınının fedakarlık timsali Nene Hatun'un Erzurum'da Ruslara karşı verdiği mücadele anlatılıyor.

Çekimleri 8 ay süren ve müziklerini Mustafa Ceceli'nin yaptığı filmde; Açelya Elmas, Barış Koçak, Levent Ülgen, Betüm Şahin, Selahattin Taşdöğen, Serdar Gökhan, Murat Soydan, Yılmaz Köksal ve Nuri Alço gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Film 29 Ekim 2010 tarihinde vizyona girecek. Galasının Gmall Maçka Sinebonus sinemalarında yapılan Nene Hatun filminin oyuncuları Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuştu.

Filmde Nene Hatun'u canlandıran başrol oyuncusu Açelya Elmas, tarihe mal olmuş bir karakteri canlandırmanın çok gurur verici olduğunu söyledi. Hayatın her döneminde bir savaşın var olduğunu belirten Elmas, "Kurtuluş Savaşı döneminde toprağımızın her karışı için canla, başla savaş vermişler. Bir tek Nene Hatun yok Kurtuluş Savaşı döneminde birçok Nene Hatun var." dedi. Elmas, "Nene Hatun, çok mert bir bayandır. Kocasına aşık, ailesine çok düşkün ve iki tane çocuğu var. Birisini de yeni doğurmuş ve çok genç yaşta anne olmuş. Tabyalardaki gözü karalığı, onun cesareti, en önde baltayla koşturması göz dolduruyor. Nene Hatun'un tarihteki yeri, vatanı ve toprağı için Ruslarla baltayla savaşıyor." ifadelerini kullandı. Kendisinin de filmi ilk defa burada izlediğini belirten Elmas, "Filmin bazı kanlı sahneleri kesilmiş bende yeni gördüm. Gördüğüm kadarıyla biraz animasyon eksiğimiz vardı. Ama yine de çok güzel olmuş. İzlerken çok duygulandım. Çok onur verici bir olay. İlerde Nene Hatun deyince benim akla gelmem çok güzel bir şey. Tarihi öğrenmek için güzel bir belgesel filmi olmuş." şeklinde konuştu.

Filmin müzik yapımcısı olan Mustafa Ceceli de, filmin müziklerini yaparken, doğu ile batı ezgilerini birleştirerek bir sentez yapmaya çalıştığını söyledi. İlk film müziği tecrübesi olduğunu ifade eden Ceceli, "Benim için bambaşka bir heyecan oldu. Filmin müziğini yaparken, bir sentez yapmaya gayret ettim. Bizim ezgilerimizle batı ezgilerini birleştirmeye çalıştım. Bunun yanında filmin içinde benim albümünde yer alan bekle şarkısından da bir kesiti mevcut. Çok heyecanlıyım dilerim ki çok başarılı olur." dedi. Müziğin olduğu her yerde bulunmak istediğini aktaran Ceceli, "Biliyorsunuz hem şarkı söylüyorum hem düzenleme yapıyorum. Yani bir müzisyenim müziğin olduğu her yerde bulunmayı öncelikle isterim. Bununla beraber yine film müziklerinde karşılaşacağız." diye konuşan Çeçeli, film müziğinin ödül alabilecek mi ? sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Kısmet tabii ki benim bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz tabi ki. Kısmet diyelim."

Filmin yapımcılarından Veysi Dündar, filmin yapım aşamasında maddi manevi olarak çok zorlandıklarını ifade ederek, "Cuma günü vizyona girmesi bizim için en büyük mutluluk. Seyircilerimizin teveccühünü bekliyoruz. Gişelerden kazanacağımız parayla bundan sonrada böyle tarihe mal olmuş insanların hayatını film yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Filmin Başrol oyuncusu Nene Hatun'un kocası rolünde oynayan Barış Koçak, filmi zor şartlarda çektiklerini bunun karşılığında gişelerin iyi olmasını beklediklerini belirtti.

Filmin CO Yönetmeni Olgun Özdemir ise filmin müziği konusunda bir hayli iddialı olduklarını ifade etti. Özdemir, "Hatta şöyle diyorum, filmin müziği bir yıl içerisinde ödül almazsa en sevdiğim şey olan saçlarımı kazıtacağım. Söz veriyorum." diye konuştu.